Sisteme pentru depozitarea si transportul sculelor si uneltelor

Sisteme pentru depozitarea si transportul sculelor si uneltelor
Uneltele pot fi mari, grele si scumpe, dar si greu de transportat. Pentru a te asigura ca ai tot ce este necesar pentru un loc de munca in afara atelierului, o geanta de scule este o piesa esentiala a trusei unui mester.

Ele nu sunt utile doar pentru a pastra totul intr-un singur loc, ci ajuta la protejarea uneltelor de lovituri si zgarieturi. Pe langa protectia unelteor fata de factori externi, gentile confera siguranta utilizatorului fata de unelte ( ex: nu vei fi strapuns in picior de o surubelnita sau un burghiu in timp ce mergi). In plus, in acest mod sunt mult mai usor de transportat.

Exista diverse tipuri de genti pentru scule. In functie de cum si unde iti transporti uneltele, modelul ideal activitatii tale poate fi: pe roti, cu curea, cu design deschis, sub forma de rucsac, etc.


Cum alegi cea mai buna geanta pentru unelte


Ce dimensiune trebuie sa aiba geanta mea de scule?


Nu exista o regula stricta deoarece depinde de numarul de instrumente pe care intentionezi sa  le transporti si de marimea acestora. Dar, de obicei, este mai bine sa iei in considerare forma gentii: centurile rulante sunt adesea mai inalte si mai patratoase, in timp ce gentile cu partile laterale rigide ofera o capacitate de transport imbunatatita.

 

Ce caracteristici ar trebui sa caut?


Din nou, se reduce la instrumentele pe care le porti, dar pentru multi utilizatori, cu cat mai multe buzunare, cu atat mai bine. Acestea iti vor permite sa iti organizezi instrumentele mai usor, reducand timpul petrecut rascolind prin fundul gentii in cautarea unei unelte vitala pentru a va finaliza munca. Buzunarele ofera posibilitatea de a grupa instrumentele intr-un mod care este logic pentru tine, dar este totusi important sa te asiguri ca sectiunea principala este suficient de mare pentru unelte de dimensiuni mai mari.

 

Lucruri de luat in considerare atunci cand cumperi o geanta de scule


Crezi sau nu, exista destul de multe lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi cea mai potrivita geanta pentru unelte pentru tine. Printre aceste lucruri se numara:

· Constructie
· Material
· Rezistenta la diverse conditii meteo
· Fermoare
· Buzunare
· Curele
· Manere
· Picioare si/sau roti
· Accesorii

 

Constructie


Cand spunem constructie, ne referim, evident, la cat de rezistenta este geanta pentru unelte. De exemplu, o geanta cu fundul rigid este mentinuta robusta, asigurand totodata ca uneltele nu vor rupe materialul sau vor aluneca din ea.

Exista, de asemenea, cateva tipuri de centuri care au clapete din metal incorporate in material. Acest lucru permite capacului sa ramana ridicat, facilitand localizarea si apucarea instrumentelor de care ai nevoie la momentul respectiv.

 

Material


Cele mai comune tipuri de materiale pentru confectionarea gentilor de scule sunt panza si nailonul. Acestea asigura durabilitatea, astfel incat cu cat este mai bun materialul, cu atat va avea o durata de viata mai lunga. Acesta este un factor important de luat in considerare, deoarece uneltele pot fi grele, asa ca o geanta pentru scule trebuie sa reziste timpului si sa nu se dezintegreze dupa o luna de utilizare.


Rezistenta la conditii meteo neprielnice


Daca ai lucrari ce presupun sa muncesti in aer liber pentru o perioada lunga de timp, trebuie sa te asiguri ca geanta ta de scule este atat impermeabila, cat si rezistenta la conditii meteo extreme. Uneltele pot fi scumpe – extrem de scumpe in unele cazuri – asa ca trebuie sa alegi o geanta ce le va conferi protectia necesara.

 

Fermoare


Este de la sine inteles ca o geanta pentru unelte robusta si durabila ar trebui sa aiba si fermoare sau elemente de fixare care sunt la fel de robuste. Avand o geanta de altfel grozava, care are fermoare ieftine, poate insemna ca aceste fermoare se vor rupe extrem de usor. Acest lucru este vital pentru a fi rezistenta la conditiile meteo extreme. Prin urmare, cauta fermoare si elemente de fixare care vor rezista testului timpului.

 

Buzunare





Diferite stiluri de sisteme de depozitare pentru unelte au numere si dimensiuni diferite de buzunare. Gandeste-te la tipurile de instrumente pe care le ai. Fa o lista cu uneltele pe care le utilizezi cel mai frecvent si ia in considerare marimea acestora atunci cand alegi numarul si dimensiunea buzunarelor gentii pentru scule.

 

Curele


Cand purti constant o geanta plina cu unelte, vei resimiti greutatea pe umeri. Acest lucru face ca alegerea curelelor gentii pentru scule sa fie o parte esentiala in procesul de selectare. Trebuie sa te asiguri ca geanta dispune in primul rand de curele late, pentru a distribui putin mai bine greutatea pe umeri, iar in al doilea rand, sa fie captusite pentru mai mult confort. Unele tipuri de genti au curele care pot fi detasabile, asa ca acest lucru ar putea fi un considerent pentru tine.



Picioare sau roti


Vei descoperi ca destul de multe tipuri de sisteme de depozitare pentru scule au roti atasate la fund in loc de picioarele obisnuite din plastic rigid. Acest lucru este pentru comoditate, deoarece faciliteaza transportul, mai ales atunci cand este umpluta cu unelte pana la refuz. De asemenea, poate avea beneficii pentru sanatate, deoarece inseamna ca nu trebuie sa porti greutatea pe spate sau pe umeri, evitand astfel orice potentiale probleme de durere de spate/umar.

 

Manere




Daca geanta de scule care te intereseaza are roti in loc de picioare de plastic, manerele gentii sunt de asemenea un element de avut in vedere. Unele genti pentru scule au manere retractabile, la fel ca si trolerele pentru calatorii. Acest lucru este ideal daca preferi sa tragi geanta in loc sa o cari. Multe dintre manere pot fi ajustate la inaltimea ta pentru un plus de confort.

 

Accesorii


Majoritatea gentilor de scule vin cu o varietate de solutii pentru atasarea articolelor la ele. Acestea pot include inele de prindere, carlige si cleme, fiecare ideala pentru un sortiment de unelte.



Sistemele pentru depozitare a sculelor pot poseda o serie de functii care o pot face indispensabila pe teren. De exemplu, unele dintre cele mai bune genti de scule de pe piata au buzunare captusite care iti permit sa depozitezi telefonul mobil, iar altele au inel de prindere pentru atasarea unei sticle de apa sau a cheilor.



Exista genti mai costisitoare dar cu un beneficiu considerabil – acestea vin cu lumini incorporate care te ajuta sa iti gasesti uneltele cu usurinta in intuneric, fara a fi nevoie sa localizezi mai intai o lanterna.

Acum ca stii care sunt caracteristicile cele mai importante carora ar trebui sa le acorzi atentie atunci cand alegi o geanta pentru scule, poti incepe cautarea. Arunca o privire peste catalogul nostru de genti de transport pentru scule si unelte si alege-o pe cea care se preteaza cel mai bine nevoilor tale. Daca ai intrebari nelamuri sau intrebari cu privire la cea mai buna alegere pentru tine, echipa Bitmi este intotdeauna disponibila sa te ajute.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!