Comenzile plasate in perioada 30 Noi - 4 Dec vor fi procesate si livrate incepand cu data de 5 Dec in ordinea receptionarii.

Surse de laborator

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

Surse de laborator

Cand vrei sa testezi un circuit electric sau componente ale unui circuit electric, acestea trebuie adesea alimentate de o tensiune. De exemplu, poti folosi un adaptor de retea, dar o sursa de alimentare de laborator este mai potrivita. O sursa de alimentare de laborator arata curentul si tensiunea, astfel incat sa poti vedea ce se intampla. De asemenea, curentul si tensiunea pot fi setate. In plus, o sursa de alimentare de laborator ofera conexiuni utile, astfel incat sa poti conecta cu usurinta circuitul sau la acest dispozitiv. In magazinul nostru online poti gasi mai multe tipuri de surse de laborator pe care sa le utilizezi atunci cand ai nevoie de ele.
 

Surse de laborator pentru controlul curentului si al tensiunii

O sursa simpla de laborator are doua cadrane si doua afisaje. Un cursor de reglare stabileste o limita de tensiune, iar cealalta seteaza limita de curent.

O sursa de alimentare de laborator are doua moduri. Sursa de alimentare a laboratorului functioneaza intotdeauna in unul dintre cele doua moduri. Primul mod este modul de tensiune constanta (CV). In acest mod, sursa de alimentare furnizeaza tensiunea setata. Al doilea mod este modul curent constant, in acest mod sursa de alimentare furnizeaza curentul setat.

Modul in care functioneaza sursa de alimentare este determinat de limitele stabilite. Sursa de alimentare de laboratpr ofera cea mai mare tensiune posibila pana cand se incadreaza in una dintre limite.

Sursa de alimentare scurtcircuitata este cea care functioneaza in modul CC si tensiunea este de 0V. Alimentarea in modul CV functioneaza altfel. Nimic nu este conectat la sursa de alimentare, asa ca nicio energie nu poate circula.

Exista aproximativ doua tipuri de surse de alimentare de laborator. Surse de alimentare de laborator cu o iesire liniara si cu o iesire de comutare.  Comutarea surselor de alimentare de laborator nu gestioneaza intotdeauna bine sarcinile inductive, cum ar fi motoarele sau bobinele.

De asemenea, ar trebui sa ai grija de surse de alimentare liniare de laborator cu motoare. Sursele de alimentare de laborator pot furniza energie incarcaturii si nu invers. Cand un motor este incetinit, functioneaza ca un dinam si genereaza energie. Cand sursa de alimentare este conectata la motorul care functioneaza ca un dinam, energia generata va intra in sursa de alimentare. Exista sanse mari ca sursa de alimentare sa nu supravietuiasca. Cand un motor trebuie sa fie incetinit, cel mai bine este sa utilizezi o sursa special conceputa in acest sens.

Citirea setarii curente iti va permite sa afli care este limita de curent setata. Sursele de alimentare de laborator care nu ofera aceasta functie arata doar curentul real. Pe o sursa de alimentare de laborator fara aceasta functie, poti seta curentul cu precizie scurcircuitand temporar sursa de alimentare si apoi setand valoarea dorita. Pe o sursa de alimentare de laborator cu aceasta functie poti seta direct limita de curent cu precizie.
 

Surse de laborator online

Descopera oferta Bitmi si achizitioneaza online, rapid si in siguranta, produsele de care ai nevoie. Profita de preturile avantajoase si comanda acum surse de laborator, direct din confortul casei tale.
 
Produse recomandate la utilizarea impreuna cu o sursa de laborator pentru diferite proiecte de electronica:
 

Suport clienti De Luni pana Vineri in intervalul orar 09:00 - 17:00 cu drag.

info@bitmi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!