Surse de Laborator

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

Surse de laborator

 

Exploreaza sursele noastre de laborator pentru a-ti optimiza proiectele electronice! Descopera o varietate de surse de alimentare si echipamente esentiale, impreuna cu sfaturi pentru alegerea celei potrivite pentru nevoile tale.
 

Ce este o sursa de alimentare de laborator?


O sursa de laborator este un aparat care face parte din categoria unelte pentru electronica si are ca scop alimentarea in CC a diverselor componente electronice sau module electronice. Ea transforma tensiunea de 220VAC de la retea in tensiune continua stabilizata cu valori cuprinse de obicei intre 0 si 60VDC. Exista multe tipuri de surse care se pliaza pentru uz personal, profesional sau industrial. Cateva dintre marcile renumite in piata sunt: Longwei, Mestek, PeakTech etc. In functie de necesitate, iti recomandam urmatoarele modele:
 


Cum se utilizeaza o sursa de laborator?


Modul de utilizare al unui astfel de echipament este foarte simplu si presupune realizarea urmatorilor pasi:
  • Stecherul sursei se introduce in priza iar comutatorul de on/off va fi setat pe on
  • Cu ajutorul butoanelor de reglaj se vor seta parametrii doriti de alimentare
  • Se conecteaza cablurile de tensiune de la sursa la modul iar acesta va fi alimentat

Exista un tip de sursa de laborator programabila la care nu mai trebuie sa se faca manual setarile deoarece acestea sunt deja salvate iar printr-o simpla apasare de buton parametrii sunt activati. De obicei, aceste modele pot fi conectate si la internet.


Modul de functionare al unei surse de laborator:


Trebuie stiut faptul ca exista 2 moduri de functionare pentru alimentarea corecta a diferitelor circuite electronice, aceste fiind: modul de tensiune constanta (CV) in care sursa de laborator furnizeaza tensiunea setata, si mod de curent constant (CC), in care sursa furnizeaza curentul setat. Sursa de laborator scurtcircuitata este cea care functioneaza in modul CC si tensiunea este de 0V. Exista aproximativ doua tipuri de surse de alimentare de laborator. Surse de alimentare de laborator cu o iesire liniara si cu o iesire de comutare. Comutarea surselor de alimentare de laborator nu gestioneaza intotdeauna bine sarcinile inductive, cum ar fi motoarele sau bobinele.


Avantajele utilizarii unei surse de laborator:


Avantajele utilizarii unui astfel de dispozitiv sunt foarte mari in comparatie cu pretul de achizitie. Exista multe componente electronice sensibile la variatiile de tensiune care au nevoie de o alimentare stabila pentru functionarea corecta. Daca sunt alimentate print-o sursa de laborator acestea vor avea eficienta maxima si o viata de lucru lunga. Un alt avantaj mare il reprezinta faptul ca orice electronist poate depana cu usurinta dispozitivele stricate cu ajutorul unei astfel de surse deoarece poate controla parametrii de tensiune si curent, astfel se va evidentia comportamentul pieselor la alimentare. De exemplu, acolo unde exista un scurt-circuit, daca piesa de testare este alimentata si se foloseste o camera de termoviziune, se va vedea cu usurinta o crestere a temperaturii locale.


De ce sa cumperi surse de laborator de pe Bitmi.ro?


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea mesterilor din intreaga lume cu cele mai bune surse de laborator menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate sursele de laborator pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:

inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Daca esti incepator si vrei sa afli mai multe, citeste acest articol despre introducere in sursele de laborator precum si despre mai multe unelte pentru electronica direct din Atelierul Bitmi.


Descopera mai multe produse, Scule si Unelte de la Bitmi.ro

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!