Osciloscoape Digitale

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Osciloscoape digitale

Un osciloscop digital este un dispozitiv electronic complex compus din diverse module software si hardware electronice, care lucreaza impreuna pentru a captura, procesa, afisa si stoca date care reprezinta semnalele de interes ale unui operator. Osciloscoapele digitale sunt adesea denumite osciloscoape cu stocare digitala (DSO) sau osciloscoape digitale de esantionare (DSO). In magazinul nostru vei putea gasi o gama variata de astfel de produse pe care sa le utilizezi in functie de aplicatiile pe care vrei sa le faci.
 

La ce se pot folosi aceste osciloscoape digitale?

In forma sa cea mai simpla, un osciloscop digital are sase elemente - amplificatoare analogice de intrare verticala, convertor analog-digital si o memorie digitala a formei de unda, o baza de timp care include o declansare si o comanda de ceas, circuite pentru afisarea si reconstructia formei de unda, Afisaj LED sau LCD si sursa de alimentare. Osciloscoapele digitale preleveaza periodic un semnal analog care variaza in timp si stocheaza in memoria formei de unda valorile semnalului in corelatie cu timpul.

Folosind un ceas intern, osciloscoapele digitale taie semnalele de intrare in puncte de timp separate. Valorile instantanee ale amplitudinii sunt apoi cuantificate de osciloscop in acele puncte. Reprezentarile digitale rezultate sunt apoi stocate intr-o memorie digitala.
La o frecventa de ceas predeterminata, afisajul este regenerat din memoria dispozitivului si, in consecinta, este vazut ca puncte conectate sau o serie de puncte.
 

Avantajele osciloscopului digital

Unele dintre avantajele unui osciloscop digital fata de osciloscopul analog includ capacitatea de a stoca date digitale pentru vizualizare ulterioara, incarcarea pe un computer, generarea unor copii pe hartie sau stocarea pe o discheta si capacitatea de a efectua instantaneu masuratori pe datele digitale.

Dupa un eveniment masurat, osciloscoapele digitale pot fi facute sa afiseze formele de unda in comparatie cu un osciloscop analog care trebuie declansat mai intai inainte de a incepe o urmarire.

Un osciloscop digital are, de asemenea, capacitatea de a examina informatiile digitizate stocate in memoria sa si de a face masuratori automate pe baza parametrilor selectati ai utilizatorului, cum ar fi variatia tensiunii, frecventa si timpii de crestere.
De asemenea, poate afisa date similare capturate in diferite moduri. Aceasta capacitate este atribuita prezentei mai multor date capturate decat cele afisate pe ecran. De asemenea, ofera flexibilitatea de a oferi o gama larga de optiuni de stocare, procesare si afisare, cum ar fi grafice si afisaje de un sfert si jumatate de ecran si programe de procesare in mai multe etape.

Un osciloscop digital este ideal pentru afisarea formelor de unda complicate ale semnalului, unde trebuie efectuate calcule si masuratori pe anumite portiuni ale formelor de unda pentru a oferi afisaje numerice si de iesire a formei de unda care reflecta parametrii alesi ai formelor de unda.

Cele doua categorii generale de osciloscoape digitale sunt osciloscoapele cu o singura lovitura si osciloscoapele cu intercalare aleatorie sau cu esantionare in timp echivalent.
In magazinul nostru virtual gasesti o gama variata de osciloscoape digitale. Descopera oferta Bitmi si achizitioneaza online, simplu si rapid, produsele de care ai nevoie!
  Vezi si alte produse ce pot fi folosite impreuna cu un osciloscop:
 

Suport clienti De Luni pana Vineri in intervalul orar 09:00 - 17:00 cu drag.

info@bitmi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!