Osciloscoape Digitale

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre

Osciloscoape digitale


Un osciloscop digital este un dispozitiv electronic complex, format din diferite componente software si hardware, care lucreaza in armonie pentru a captura, prelucra, afisa si inregistra date, care reprezinta semnale relevante pentru un operator. De multe ori, aceste dispozitive sunt denumite osciloscoape cu stocare digitala sau osciloscoape digitale de esantionare. In magazinul nostru, vei gasi o selectie diversificata de astfel de produse, astfel incat sa le poti alege pe cele potrivite pentru nevoile tele.


Cum functioneaza un osciloscop digital?


Acesta functioneaza prin captarea semnalelor electrice si transformarea lor intr-o reprezentare vizuala pe un ecran. Iata o descriere simplificata a modului in care functioneaza un osciloscop digital:
 
 • Sondarea semnalului: Pentru a masura un semnal electric, un osciloscop digital foloseste o sonda de masurare. Aceasta este conectata la intrarea osciloscopului si este atasata la punctul de interes al circuitului pe care doresti sa-l masori.
 • Esantionarea semnalului: Semnalul electric este apoi esantionat. Acest lucru inseamna ca osciloscopul preia mai multe masuratori ale semnalului in fiecare secunda. Acest proces de esantionare este esential pentru a crea o reprezentare precisa a semnalului in functie de timp.
 • Convertirea semnalului in digital: Semnalul esantionat este apoi convertit intr-un format digital pentru a putea fi procesat de catre osciloscop. Acesta este un aspect cheie al osciloscoapelor digitale, deoarece le permite sa efectueze analize mai complexe.
 • Afisarea semnalului: Datele digitale sunt afisate pe ecran sub forma unui grafic bidimensional, cu timpul pe axa orizontala si amplitudinea semnalului pe axa verticala. Acest grafic se numeste "forma de unda" si reprezinta modul in care semnalul variaza in functie de timp.
 • Setarea parametrilor de masurare: Poti seta diversi parametri pentru a efectua masuratori precise, cum ar fi scala de timp (intervalul de timp afisat pe ecran), scala de amplitudine (magnitudinea semnalului afisat), modul de afisare si multe altele.
 • Analiza semnalului: Osciloscopul digital poate fi folosit pentru a analiza diferite caracteristici ale semnalului, cum ar fi frecventa, amplitudinea, perioada, latimea de banda si multe altele. Acest lucru poate ajuta la diagnosticarea problemelor in circuitele electronice sau la masurarea performantei acestora.


Care este diferenta dintre un osciloscop digital si un osciloscop analogic?


Un osciloscop digital converteste semnalele in format digital si le afiseaza pe un ecran digital, in timp ce un osciloscop analogic afiseaza semnalele direct pe un ecran analogic. Osciloscopul digital ofera mai multe functii si caracteristici avansate, cum ar fi stocarea datelor, masuratorile automate si analiza semnalelor. Iata cateva dintre osciloscoapele digitale pe care site-ul nostru ti le pune la dispozitie:
 


Ce se poate masura cu un osciloscop digital?


Poate fi folosit pentru a masura si analiza o varietate de semnale si caracteristici ale acestora in domeniul electronic. Iata cativa dintre principali parametrii pe care ii poti masura cu un osciloscop digital:
 
 • Forma de unda a semnalului: Poti vizualiza forma de unda a semnalului electric, ceea ce te ajuta sa intelegi cum variaza tensiunea sau curentul in functie de timp. Acest lucru este util pentru a identifica anormalitati sau distorsiuni.
 • Amplitudinea semnalului: Poti masura amplitudinea sau magnitudinea semnalului, adica valoarea maxima si minima.
 • Frecventa semnalului: Osciloscopul iti permite sa masori frecventa semnalului, care reprezinta numarul de cicluri completate de semnal intr-o secunda. Aceasta este un parametru important pentru semnale periodice, cum ar fi cele sinusoidale.
 • Perioada semnalului: Perioada este inversa frecventei si indica durata unui ciclu complet al semnalului.
 • Timpul de raspuns: Poti masura timpul de raspuns al unui sistem sau al unui component electronic. Acest parametru este important in aplicatii de control si depanare.
 • Latimea de banda: Acest parametru va indica cat de bine poate masura semnale cu frecvente ridicate.
 • Masurarea tensiunii si a curentului: Osciloscopul poate fi folosit pentru a masura tensiunea sau curentul in diferite puncte ale unui circuit electronic folosind sondele adecvate.
 • Delay si trigger: Cu ajutorul functiilor de trigger si delay, poti sa te concentrezi pe anumite evenimente sau portiuni ale semnalului, ceea ce face mai usoara analiza datelor.
 • Raport ciclu de lucru: Acest parametru reprezinta procentul de timp in care semnalul este in starea activa sau "on" intr-un ciclu.


Cum se utilizeaza un osciloscop digital?


Utilizarea unui osciloscop digital poate parea complicata la inceput, dar urmand pasii corecti, poti sa-l utilizezi eficient pentru a masura si analiza semnale electrice. Iata o descriere generala a modului de utilizare:
 
 • Conecteaza o sonda de masurare la intrarea osciloscopului corespunzatoare semnalului pe care doresti sa-l masori. Intrarile osciloscopului sunt etichetate, de exemplu, "CH1" sau "CH2" pentru canalul 1 sau canalul 2. 
 • Daca sonda are comutatoare de atenuare (x1, x10, etc.), selecteaza atenuarea potrivita in functie de nivelul semnalului pe care doresti sa-l masori. De obicei, x10 este utilizat pentru semnale cu amplitudini mai mari, iar x1 pentru semnale mai mici.
 • Conecteaza sonda la canalul corespunzator de pe panoul frontal al osciloscopului, asigurandu-te ca placile de prindere sunt stranse corect.
 • Porneste osciloscopul si asteapta sa se incarce complet.
 • Seteaza scala de timp (timebase) pe axa orizontala pentru a defini intervalul de timp afisat pe ecran. Seteaza scala de amplitudine (vertical scale) pe axa verticala pentru a afisa corect magnitudinea semnalului. Alege modul de afisare adecvat (de exemplu, modul de afisare a formei de unda sau modul de afisare XY pentru afisarea unui semnal in functie de alt semnal).
 • Configureaza declansarea (triggering) pentru a fixa momentul in care doresti sa inceapa afisarea semnalului. Poti seta declansarea pe baza nivelului semnalului, pe baza flancului semnalului sau pe baza altor criterii.
 • Multe osciloscoape digitale au functia de masurare automata pentru a te ajuta sa determini caracteristicile semnalului, cum ar fi frecventa, amplitudinea, perioada si altele.


Care sunt aplicatiile comune ale osciloscoapelor digitale?


Osciloscoapele digitale sunt folosite intr-o varietate de domenii, inclusiv in electronica, telecomunicatii, inginerie, cercetare stiintifica si multe altele. Ele sunt utile pentru dezvoltarea, testarea si depanarea circuitelor electronice.


Ce functii suplimentare pot avea osciloscoapele digitale?


Osciloscoapele digitale pot avea functii suplimentare, cum ar fi decodarea protocolului serial (UART, SPI, I2C), analiza FFT (transformata rapida Fourier), functii matematice si de filtrare a semnalelor, precum si posibilitatea de a crea rapoarte sau de a documenta rezultatele masuratorilor.
 

De ce sa cumpar osciloscoape de pe Bitmi.ro? 


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea oamenilor din intreaga lume cu cele mai bune osciloscoape digitale menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate aparatele pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:
 

inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Daca vrei sa afli mai multe, citeste articolul Ce este un osciloscop digital si cand iti poate fi de folos? disponibil in Atelierul Bitmi.


Descopera mai multe Aparate de Masura si Control de la Bitmi.ro:

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!