Nivele Laser

Afiseaza: 1-16 din 16 produse

 Filtre

Nivele Laser


Te-ai hotarat sa lucrezi ca un profesionist si sa faci totul la linie? Esti in locul perfect. In continuare iti vom prezenta tot ce trebuie sa stii despre nivele laser si de ce sunt atat de importante atunci cand incepi sa lucrezi la un nou proiect.


Ce este o nivela laser?


Nivela cu laser este un aparat folosit in general in domeniul constructiilor si amenajarilor pentru proiectarea de linii vertical si orizontale pe suprafete, astfel incat sa poti alinia cu precizie diferite obiecte sau materiale. Tipurile de nivela sunt:
 
 • Nivela laser rotativa: Acest tip de laser rotativ contine un pendul care se roteste cu viteza mare, astfel pozitia lui va fi mereu orizontala. De obicei acest boloboc cu laser poate trasa doar un singur plan.
 • Nivela cu laser de aliniere: Sau nivela laser 4D contine pana la 4 Diode fixe, fiecare trasand propriul plan. Iti recomandam urmatoarele modele:

Nivela laser 16 linii cu dioda verde, accesorii incluse
Nivela laser DEG 4D01-H16C

 
 • Nivela laser de exterior: In general este o nivela laser cu dioda verde de putere mare iar raza poate fi vazuta cu usurinta si in lumina zilei 

Printre marcile de top care produc astfel de dispozitive se enumera: DEG, Huepar, Bosch, Makita, DeWalt, Milwaukee


Din ce este alcatuita o nivela laser profesionala?


Desi pare un instrument complex, nu este deloc asa. Partile componente principale ale unui boloboc laser sunt:
 
 • Dioda laser: Emite un fascicul laser de culoare verde sau rosie 
 • Geam reflexiv: Face ca fasciculul emis sa fie impartit in 4. La nivelele profesionale aceste geamuri sunt realizate din materiale rezistente precum aluminiu
 • Butoane de operare: Pentru operatii de inchidere/deschidere, activare functii etc.
 • Sistem de alimentare: in general alimentarea se face prin intermediul unui accumulator
 • Carcasa: Tine toate componentele impreuna


Cum se utilizeaza aceste nivele laser?


Acest tip de aparat este foarte simplu de utilizat de catre orice mester in domenii precum constructii, amenajari interioare, bricolaj, DIY, arhitectura etc. Pasii de urmat pentru trasarea liniilor sunt:
 
 • Se deschide aparatul de la butonul On/Off
 • Selectezi planul/planurile de care ai nevoie prin apasarea scurta a butonului H ( Horizontal/Orizontal) sau V (Vertical)
 • Pozitionezi corect nivela laser 3x360° in functie de lucrarea pe care urmeaza sa o efectuezi. Daca ai de lucrat la o podea, poti aseza instrumentul pe un mini trepied. Daca lucrezi la pereti, il poti aseza pe un trepied normal sau un trepied telescopic universal pentru nivela laser

Daca te-ai intrebat care sunt avantajele utilizarii unui boloboc cu laser fata de metodele clasice iti putem spune ca acest tip de instrument este unul modern si inlocuieste cu success echipamentele vechi de aliniere precum: boloboc clasic, sfoara pentru trasat, fir cu plumb etc. Principalele avantaje sunt: Portabilitatea, precizia inalta, trasarea planurilor multiple in acelasi timp si crearea vizibila de unghiuri la 90°.

Functii si accesorii de mare importanta:
 
 • Autonivelare: O nivela laser cu autonivelare este aceea care poate proiecta un plan perfect orizontal sau vertical chiar daca echipamentul este inclinat pana la un unghi maxim de ±3°.
 • Mod puls: Economiseste energia consumata si face posibila functionarea nivelei la distante mari
 • Telecomanda: Poti controla toate functiile de la distanta
 • Trepied pentru nivela laser: Te ajuta sa pozitionezi aparatul la distanta dorita fata de sol
 • Tija telescopica sau suport telescopic: Este un accesoriu pe care foarte multi constructori il prefera deoarece ofera libertate in lucru si cu ajutorul acestuia poti pozitiona nivela pana la 3.7m inaltime
 • Receptor laser: Dubleaza distanta de lucru si in general este utilizat la lucrari exterioare


Clasele de Securitate pentru nivele laser:


Deoarece acest tip de echipament functioneaza cu o raza laser, este foarte important de stiut clasa de securitate ce poate fi gasita pe capacul spate sau in manualul de utilizare.
 
 • Clasa I: Este cea mai sigura si este specifica echipamentelor industriale la care fasciculul laser este acoperit in totalitate. Nu necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului.
 • Clasa II: Specifica aparatelor de masura si control cu puteri mici <1mW. Utilizarea unui astfel de dispozitiv nu necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului. Aici se incadreaza si aparatele de tip telemetre laser sau nivele laser, asadar nu trebuie sa va faceti probleme cand le utilizati.
 • Clasa IIIa: Specifica aparatelor de masura si control cu puteri <5mW. Utilizarea unui astfel de dispozitiv necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului si instruire in utilizare deoarece poate provoca arsuri la manipulare incorecta.
 • Clasa IIIb: Specifica laserelor de putere <500mW. Utilizarea unui astfel de dispozitiv necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului si instruire in utilizare deoarece poate provoca arsuri la manipulare incorecta.
 • Clasa IV: Specifica laserelor de putere mare >500mW (laseri militari, industriali, stiintifici). Utilizarea unui astfel de dispozitiv necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului si instruire in utilizare deoarece poate provoca arsuri la manipulare incorecta.


De ce sa cumperi nivele laser de pe Bitmi.ro?


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea mesterilor din intreaga lume cu cele mai bune nivele laser menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata de produse indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate nivelele laser pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:
 
inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Afla mai multe informatii despre nivele laser pentru lucrari rapide si precise in constructii precum si despre alte aparate de masura si control direct din Atelierul Bitmi.


Descopera mai multe produse, Scule si Unelte de la Bitmi.ro

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!