Componente Electronice

Afiseaza: 1-24 din 87 produse

 Filtre

Componente Electronice

 

Dorim sa-ti oferim o gama variata de componente electronice pentru a da viata ideilor tale! Descopera selectia noastra de produse, impreuna cu sfaturi si informatii utile pentru alegerea celor mai potrivite componente pentru proiectele tale.
 

Ce sunt componentele electronice?


Componentele electronice sunt piese sau dispozitive utilizate in industria electronica pentru a controla fluxul de electricitate sau semnale electronice. Aceste componente sunt esentiale pentru construirea si functionarea circuitelor electronice. Ele pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de functia si rolul lor in circuit.

Iata cateva exemple comune de componente electronice:

1. Rezistoare: Acestea sunt dispozitive care opun rezistenta fluxului de curent electric. Ele sunt utilizate pentru a controla nivelul de curent sau tensiune intr-un circuit.
2. Condensatoare: Aceste componente pot stoca si elibera energie electrica intr-un circuit. Ele sunt utilizate, de exemplu, pentru filtrarea zgomotului sau pentru mentinerea unor tensiuni constante.
3. Tranzistoare: Tranzistoarele sunt componente semiconductoare si au capacitatea de a amplifica sau de a comuta semnale electrice. Ele sunt fundamentale in construirea circuitelor logice si a circuitelor de amplificare.
4. Dioda: Este un dispozitiv electronic care permite trecerea curentului electric intr-o singura directie. Dioda este utilizata in diverse aplicatii, cum ar fi redresarea curentului alternativ sau protectia impotriva inversarii polaritatii.
5. Circuite integrate: Acestea sunt componente electronice care contin multiple tranzistoare, rezistoare, condensatoare si alte componente integrate pe o singura placuta de siliciu. Circuitele integrate sunt esentiale pentru construirea calculatoarelor, telefoanelor mobile si a altor dispozitive electronice avansate.

Acestea sunt doar cateva exemple de componente electronice. Exista o gama larga de alte componente, cum ar fi bobine, inductori, microprocesoare, senzori si multe altele, care sunt utilizate in diverse aplicatii electronice.


Care este diferenta dintre componentele electronice active si cele pasive?


Diferenta principala intre componentele active si cele pasive este ca in cazul componentelor active acestea sunt capabile sa amplifice sau sa controleze semnalele electronice, in timp ce componentele pasive nu au aceasta capacitate. Componentele active necesita o sursa de alimentare externa pentru a functiona si sunt capabile sa produca si sa amplifice semnale. Un exemplu comun de componenta activa este tranzistorul, care poate amplifica semnalele sau poate actiona ca un intrerupator electronic controlat.

Pe de alta parte, componentele pasive nu necesita o sursa de alimentare externa si nu sunt capabile sa amplifice semnalele. Ele isi desfasoara functia fara a avea o interventie activa in semnalele electrice care le traverseaza. Exemple de componente pasive includ rezistoarele, condensatoarele si bobinele. Aceste componente pot influenta nivelul de tensiune, curentul sau frecventa semnalului electric, dar nu il pot amplifica in mod activ.

In general, componentele active sunt utilizate in aplicatii care necesita amplificare sau control activ al semnalelor, cum ar fi amplificatoarele audio, procesoarele de semnal si circuitele de comutare, in timp ce componentele pasive sunt utilizate pentru a furniza rezistenta, capacitate sau inductanta intr-un circuit electronic.


De ce sa cumperi componente electronice de la Bitmi.ro?


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea pasionatilor de electronica din intreaga lume cu cele mai bune componente electronice menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate componentele de electronica pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:
 
inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Daca esti incepator si vrei sa afli mai multe despre electronica, citeste articolele noastre direct din Atelierul Bitmi.


Descopera mai multe produse de electronica de la Bitmi.ro:

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!