Telemetre Laser

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

Telemetre Laser


Lucrezi mult cu distante si ai nevoie de metode mai eficiente pentru a le masura deoarece te-ai saturat de metoda clasica cu ruleta? Ai ajuns in locul potrivit deoarece avem solutia pentru tine. Mai jos iti vom prezenta avantajele unui telemetru laser si cum acesta iti poate usura munca.


Ce este un telemetru laser?


Un telemetru cu laser este un instrument folosit pentru masurarea distantelor, unghiurilor, ariilor, volumelor si perimetrelor. Cu ajutorul acestuia poti afla intr-o secunda toate aceste informatii cu o precizie foarte mare. Domeniile cele mai uzuale in care este utilizat sunt: constructii, arhitectura, silvicultura, vanatoare, agricultura si multe altele.


Cum functioneaza un telemetru?


Principiul de functionate al unui telemetru laser este reflexia luminii. Pin apasarea butonului de masurare, o raza laser este proiectata pe o suprafata iar apoi reflexia acesteia este captata de catre detectorul din instrument. Deoarece viteza razei este constanta, telemetrul masoara timpul din momentul in care raza pleaca din aparat pana cand este receptata de catre detector. Stiind viteza razei si timpul de reflexie, putem afla cu usurinta distanta din formula d=v*t (d=distanta ; v=viteza ; t=timpul). Desi pare complicat, principiul fizic este destul de simplu iar elementele care alcatuiesc acest dispozitiv sunt la fel de simple.


Un telemetru laser este alcatuit din:

 
 • Dioda laser: are rolul de a emite raza laser
 • Detector: detecteaza raza laser reflectata
 • Placa de baza: cuprinde un microprocesor si efectueaza calculi in mod automat
 • Butoane de operare: pentru operatii de inchidere/deschidere, masurare, salvare, navigare etc.
 • Sistem de alimentare: in general se alimenteaza cu ajutorul unei baterii sau accumulator 18650
 • Ecran: afiseaza diferite informatii in timp real
 • Carcasa: tine toate componentele impreuna


Cum se utilizeaza un telemetru cu laser?


Utilizarea unui telemetru este foarte simpla si presupune deschidere aparatului, indreptarea acestuia catre suprafata pana la care se face masurarea si apasarea butonului de masurare. In mai putin de 1s rezultatul final va fi afisat pe ecran. Daca doresti sa efectuezi operatii mai complexe, trebuie sa navighezi cu ajutorul butoanelor disponibile si sa selectezi functia dorita.


Avantajele utilizarii unui telemetru cu laser:


Acest tip de instrument este unul avansat si inlocuieste cu succes produsele clasice precum: ruleta, metru, boloboc etc. Principalele avantaje sunt:
 • Poate fi luat cu usurinta in orice buzunar datorita dimensiunilor mici
 • Masoara distante mari si poate efectua calcule complexe conform formulei lui Pitagora, calcule de arii, volume, perimetre etc. Cu o ruleta normala nu se poate face asa ceva
 • Are precizie mare de masurare de pana in ±2mm chiar si la distante mari si executa calcule intr-o fractiune de secunda

Pe langa aceste avantaje, trebuie luate in considerare si anumite dezavantaje precum:
 • Distanta minima de masurare este limitata de lungimea dispozitivului
 • Distanta maxima de masurare este limitata de performantele diodei laser, astfel exista mai multe variante de telemetru:


Clasele de Securitate ale unui telemetru


Deoarece acest tip de echipament functioneaza cu o raza laser, este foarte important de stiut clasa de securitate ce poate fi gasita pe capacul spate sau in manualul de utilizare.
 • Clasa I: Este cea mai sigura si este specifica echipamentelor industriale la care fasciculul laser este acoperit in totalitate. Nu necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului.
 • Clasa II: Specifica aparatelor de masura si control cu puteri mici <1mW. Utilizarea unui astfel de dispozitiv nu necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului. Aici se incadreaza si aparatele de tip telemetre laser sau nivele laser, asadar nu trebuie sa va faceti probleme cand il utilizati. Din acest tip de clasa iti recomandam produsul Telemetru profesional Mestek S6.
 • Clasa IIIa: Specifica aparatelor de masura si control cu puteri <5mW. Utilizarea unui astfel de dispozitiv necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului si instruire in utilizare deoarece poate provoca arsuri la manipulare incorecta.
 • Clasa IIIb: Specifica laserelor de putere <500mW. Utilizarea unui astfel de dispozitiv necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului si instruire in utilizare deoarece poate provoca arsuri la manipulare incorecta.
 • Clasa IV: Specifica laserelor de putere mare >500mW (laseri militari, industriali, stiintifici). Utilizarea unui astfel de dispozitiv necesita protectii speciale (ochelari, masca) din partea operatorului si instruire in utilizare deoarece poate provoca arsuri la manipulare incorecta.


Calibrarea unui telemetru cu laser:


Calibrarea reprezinta efectuarea mai multor masuratori si compararea rezultatelor intre ele. Un aparat calibrat este unul la care fiecare masuratoare se incadreaza in limitele expuse de catre producator. Acest procedeu se efectueaza deoarece rezultatele masuratorilor trebuie sa se incadreze in diverse standarde de calitate, precum ISO9000.

Cand se efectueaza calibrarea unui telemetru laser?
 • In momentul fabricarii produsului
 • Anual sau dupa o anumita perioada prestabilita de utilizare
 • Cand instrumental a suferit socuri sau evenimente daunatoare
 • De fiecare data cand exista dubii cu privire la rezultatul masuratorilor

Daca cumperi de la Bitmi.ro un telemetru laser, te putem ajuta cu calibrarea acestuia intr-un laborator de metrologie creat dupa cele mai inalte standarde. Tot ce trebuie sa faci este ca in momentul achizitiei sa ne spui daca ai nevoie de certificat de etalonare pentru instrumentul respectiv.


De ce sa cumperi telemetre laser de pe Bitmi.ro?


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea mesterilor din intreaga lume cu cele mai bune telemetre cu laser menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata de produse indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate telemetrele laser pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:

inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Afla mai multe informatii despre cum functioneaza telemetrele cu laser precum si despre diferite aparate de masura si control direct din Atelierul Bitmi.


Descopera mai multe produse, Scule si Unelte de la Bitmi.ro

​​​​​​​

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!