Detectoare de Gaze

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Detectoare de gaze 


Un detector de gaze reprezinta un dispozitiv utilizat pentru identificarea prezentei diverselor tipuri de gaze, incluzand gaze normale, combustibile, inflamabile, toxice sau care pot duce la epuizarea oxigenului intr-o anumită zona. Aceste dispozitive sunt folosite in mod frecvent in mediul industrial pentru a detecta scurgerile sau acumularea de gaze inainte ca acestea sa atinga un nivel potential exploziv. In magazinul nostru online, veti gasi o varietate de modele de detectoare de gaze din care puteti alege.


Cum functioneaza un detector de gaze?


Functionarea unui detector de gaze poate varia in functie de tipul specific de gaz pe care il detecteaza, dar in general, exista doua tehnologii principale utilizate pentru aceasta: detectoare cu catalizator si detectoare electrochimice. In plus fata de aceste tehnologii principale, exista si alte tehnologii, precum detectoarele cu infrarosu si detectoarele cu ultrasunete, care sunt folosite pentru a detecta anumite gaze specifice sau pentru a masura concentratii mai mici de gaze.


Detectoare cu catalizator:
 

 • Aceste detectoare sunt folosite pentru a detecta gaze inflamabile, cum ar fi metanul, propanul, hidrogenul, etc.
 • Un senzor cu catalizator contine o suprafata catalitica care permite oxidarea gazului inflamabil in prezenta aerului.
 • Atunci cand gazul inflamabil intra in contact cu suprafata catalitica, are loc o reactie chimica care produce caldura si schimba rezistenta electrica a senzorului.
 • Schimbarea rezistentei electrice este masurata de catre detector si, atunci cand aceasta depaseste un anumit prag, declanseaza o alarma.


Detectoare electrochimice:
 

 • Aceste detectoare sunt utilizate pentru a detecta gaze toxice, cum ar fi monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, amoniacul, clorul, etc.
 • Un senzor electrochimic contine o celula electrochimica care reactioneaza cu gazul toxic si produce o schimbare intr-un curent electric.
 • Schimbarea curentului electric este masurata de catre detector si se declanseaza o alarma atunci cand nivelurile de gaz toxic ating un anumit prag.


Care sunt tipurile comune de gaze detectate de aceste dispozitive?


Detectoarele de gaze pot fi proiectate pentru a detecta o varietate de gaze, fie ele inflamabile sau toxice. Iata cateva tipuri comune de gaze detectate de aceste dispozitive:
 
 • Gaze inflamabile: metan, propan, butan, hidrogen, etan, acetilena, gaz natural, vaporii de benzina
 • Gaze toxice: monoxid de carbon (CO), dioxid de sulf (SO2), amoniac (NH3), clor (Cl2), bioxid de azot (NO2), hidrogen sulfurat (H2S), ozon (O3), vaporii de mercur
 • Alte gaze periculoase: dioxid de carbon (in concentratii ridicate poate fi toxic), vaporii de benzen, formaldehida (un gaz iritant si potential cancerigen), vaporii de solvent (din substante chimice folosite in industrie sau in procesul de productie)
 • Gaze combinate: unele detectoare pot fi proiectate pentru a detecta mai multe tipuri de gaze, cum ar fi gazele inflamabile si gazele toxice in acelasi timp.


Unde sunt folosite in mod obisnuit detectoarele de gaze?


Aceste dispozitive sunt utilizate in mod frecvent in industrie (fabrici, uzine chimice, rafinarii, instalatii de prelucrare a gazelor naturale, mine), cladiri comerciale, locuinte si cladiri rezidentiale, sectoriul medicale (monitorizarea concentratiilor de gaze anestezice, gaze medicale si alte gaze) si vehicule pentru a monitoriza si avertiza cu privire la prezenta gazelor periculoase sau la niveluri critice.


Cum aleg un detector de gaze potrivit?


Alegerea unui detector de gaze potrivit depinde de mai multi factori, inclusiv mediul in care va fi utilizat, tipul de gaze pe care doriti sa le detectati, bugetul disponibil si cerintele specifice ale aplicatiei. Iata cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a alege un detector de gaze potrivit:
 

 • Identifica gazele pe care doresti sa il detectezi: In primul rand, trebuie sa stabiliti ce tipuri de gaze doresti sa detectezi. Este important sa stiti exact care sunt gazele prezente in mediul tau de lucru sau acasa pentru a alege un detector adecvat.
 • Stabileste mediul de utilizare: Decide unde va fi utilizat detectorul de gaze. Este posibil sa ai nevoie de un detector portabil pentru utilizare mobila sau de unul montat pe perete pentru protectie permanenta.
 • Tip de detector: Exista diverse tipuri de detectoare de gaze, inclusiv detectoare cu catalizator, detectoare electrochimice, detectoare cu infrarosu si multe altele. Alege un tip care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si mediului de utilizare.
 • Rata de detectare si pragul de alarma: Verifica rata de detectare si pragul de alarma specificat de producator. Aceste valori indica cat de rapid acesta poate detecta o scurgere de gaz si la ce nivel de concentratie va declansa o alarma. Asigura-te ca aceste valori sunt in concordanta cu cerintele de siguranta.
 • Conectivitate si functionalitati suplimentare: Unele detectoare de gaze au functii suplimentare, cum ar fi conectivitatea la retea sau la dispozitive IoT, inregistrarea datelor, afisaje digitale sau capacitatea de a fi interconectate cu alte detectoare.


Iata cateva detectoare pe care site-ul nostru ti le pune la dispozitie:
 

 


Cum functioneaza avertizarea la detectoarele de gaze?


Detectoarele de gaze pot avertiza utilizatorii cu ajutorul semnalelor sonore, vizuale sau prin transmiterea de alerte catre sistemele de securitate sau telefoanele mobile, in functie de modelul dispozitivului.

 

De ce sa cumpar detectoare de gaze de pe Bitmi.ro? 


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea oamenilor din intreaga lume cu cele mai bune detectoare de gaze menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate aparatele pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:
 

inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Daca vrei sa afli mai multe, citeste articolul Ce trebuie sa stii despre detectoarele de gaz? disponibil in Atelierul Bitmi.


Descopera mai multe Aparate de Masura si Control de la Bitmi.ro:

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!