Detectoare de Gaze

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Detectoare de gaze 

Un detector de gaz este un dispozitiv folosit pentru a detecta prezenta diferitelor gaze fie ele normale, combustibile, inflamabile, toxice sau care epuizeaza oxigenul intr-o zona. Ele sunt utilizate in mod obisnuit in instalatiile industriale pentru a detecta scurgerile sau acumularea de gaz inainte ca acestea sa poata atinge un nivel exploziv. In magazinul nostru online vei gasi mai multe tipuri de detectoare de gaze pe care sa le alegi.
 

Cum functioneaza detectoarele de gaze?

Un detector de gaz este utilizat pentru a masura concentratia anumitor gaze intr-o zona specificata prin utilizarea senzorilor cu punct infrarosu, ultrasonici, electrochimici sau semiconductori. Un detector de gaz va masura o concentratie de gaz specificata si o va compara cu un punct de referinta sau o scara. Daca raspunsul unui senzor depaseste nivelul prestabilit, o alarma, o lumina sau o combinatie de semnale va avertiza utilizatorul.
 

Tipuri de detectoare de gaze

Detectorul electrocatalitic (sfera catalitica) este cel mai comun tip de tehnologie pasiva de detectare a gazelor combustibile. Acestea exista de peste 30 de ani si sunt utilizate pe scara larga intr-o varietate de industrii ca detectoare cu un singur punct pentru gaze combustibile, cum ar fi hidrocarburile. Ele functioneaza pe principiul relativ simplu si fiabil ca un gaz combustibil poate fi oxidat pentru a produce caldura. Schimbarea de temperatura rezultata poate fi convertita, printr-un pod Wheatsone standard, intr-un semnal de senzor. Acest semnal poate fi apoi utilizat pentru a activa alarme si pentru a initia actiuni de prevenire a incendiilor.

 O metoda alternativa de masurare a concentratiei de gaz se bazeaza pe absorbtia radiatiei infrarosii (IR) la anumite lungimi de unda pe masura ce aceasta trece printr-un volum de gaz. Dispozitivele care folosesc aceasta tehnologie au o sursa de lumina si un detector de lumina si masoara intensitatea luminii la doua lungimi de unda specifice, una la o lungime de unda de absorbtie (activa) si una in afara lungimii de unda de absorbtie (de referinta).

Daca un volum de gaz trece intre sursa si detector, cantitatea de lumina din lungimea de unda activa care cade pe detector este redusa, in timp ce cantitatea de lumina din lungimea de unda de referinta ramane neschimbata. La fel ca detectoarele catalitice, concentratia gazului este determinata din diferenta relativa dintre cele doua semnale.
 Aceste dispozitive sunt considerate active deoarece o sursa IR emite un semnal de mai multe ori pe secunda, iar cantitatea de energie care cade pe detector serveste ca masura activa a concentratiei de gaz in acel moment. Orice defectiune a sursei sau detectorului sau blocarea semnalului de murdarie este detectata imediat ca o defectiune. Din acest motiv, detectoarele IR sunt, de asemenea, considerate a fi sigure. Detectoarele de gaz IR pot fi utilizate pentru aplicatii „punct” (locatie unica) sau „cale deschisa” (linie de vedere).

Verifica oferta Bitmi si alege si tu un dispozitiv cu ajutorul caruia poti depista scurgerile de gaze combustibile sau uzuale chiar si in concentratii reduse. Asigura-te ca este efectuata o instalare corecta a conductelor si verifica daca sunt necesare lucrari de mentenanta sau reparatii.
 

Suport clienti De Luni pana Vineri in intervalul orar 09:00 - 17:00 cu drag.

info@bitmi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!