Convertoare de Tensiune

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Convertoare de tensiune


Un convertor de tensiune este un convertor de energie electrica care modifica tensiunea unei surse de energie electrica. Poate fi combinat cu alte componente pentru a crea o sursa de alimentare. In magazinul nostru online vei gasi cele mai bune convertoare care sa te ajute sa obtii curentul de care ai nevoie, indiferent de locul in care te afli. Tot ce trebuie sa faci este sa le utilizezi conform recomandarilor.
   

Cand si de ce poti avea nevoie de convertoare de tensiune?


O utilizare comuna a convertorului de tensiune este pentru un dispozitiv care permite aparatelor fabricate pentru tensiunea de retea a unei regiuni geografice sa functioneze intr-o zona cu tensiune diferita. Un astfel de dispozitiv poate fi numit convertor de tensiune, convertor de putere, adaptor de calatorie etc. Majoritatea prizelor electrice monofazate de curent alternativ din lume furnizeaza energie la 210–240 V sau la 100–120 V. Un transformator sau un autotransformator poate fi utilizat pentru a obtine tensiunea necesara. (Auto)transformatoarele sunt in mod inerent reversibile, astfel incat acelasi transformator poate fi folosit pentru a creste tensiunea sau pentru a o reduce cu acelasi raport. Dispozitivele mai usoare si mai mici pot fi realizate folosind circuite electronice; reducerea electronica a tensiunii este mai simpla si mai ieftina decat cresterea acesteia.
 

Convertoare de tensiune – cum functioneaza aceste aparate?


Sunt disponibile mai multe modele de adaptoare de calatorie mici, ieftine, potrivite pentru dispozitive cu putere redusa, cum ar fi aparatele electrice de ras sau uscatoare de par; adaptoarele de calatorie includ, de obicei, adaptoare pentru diferitele standarde utilizate in diferite tari. Un transformator ar fi folosit pentru o putere mai mare.
Transformatoarele nu modifica frecventa electricitatii; in multe regiuni cu 100–120 V, electricitatea este furnizata la 60 Hz, iar regiunile 210–240 V tind sa utilizeze 50 Hz. Acest lucru poate afecta functionarea dispozitivelor care depind de frecventa retelei, desi este mai putin probabil ca echipamentele moderne sa depinda de frecventa retelei. Echipamentele cu motoare de mare putere sau transformatoare interne proiectate sa functioneze la 60 Hz se pot supraincalzi la 50 Hz chiar daca tensiunea furnizata este corecta.
Majoritatea echipamentelor electrice alimentate de la retea, desi pot specifica o singura tensiune nominala, au de fapt un interval de toleranta deasupra si sub acest punct. Astfel, dispozitivele pot fi utilizate de obicei fie pe orice tensiune de la cca. 100 pana la 120 V, sau orice tensiune de la aprox. 210 pana la 240 V. In astfel de cazuri, convertoarele de tensiune trebuie utilizate doar pentru a converti orice tensiune dintr-un interval, la o tensiune din celalalt, mai degraba decat sa fie necesare convertoare separate pentru toate perechile posibile de tensiuni nominale.
Tinand cont de toate aceste informatii vei putea alege un convertor potrivit din magazinul nostru online. Contacteaza-ne daca intampini probleme si specialistii nostri te pot indruma pentru a face alegerea corecta.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!