Testere Rezistenta Izolatie

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Testere pentru rezistenta izolatiei 


Siguranta inainte de toate - fiecare specialist sau mester amator sustine aceasta idee. Atunci cand concepem o instalatie electrica sau un echipament alimentat de la retea, trebuie sa acordam o atentie deosebita unor aspecte esentiale: rezistenta impamantarii si rezistenta de izolatie. Pentru ca echipamentele sau instalatiile electrice sa fie sigure pentru utilizatori, Bitmi.ro magazinul online dedicat mesterilor din intreaga lume, iti pune la dispozitie o gama de testere pentru masurarea rezistentei de izolatie dar si testere pentru rezistenta de impamantare.
 

Ce este rezistenta de izolatie?


Rezistenta de izolatie este raportul dintre tensiunea continua aplicata intre doi electrozi in contact cu dielectricul si curentul global care strabate acest dielectric. Se masoara in ohmi, kiloohmi sau megaohmi si are doua componente: rezistenta de volum (RV) si rezistenta de suprafata (RS).
 

De ce este important testul de rezistenta a izolatiei?


Acest test masoara cat de bine poate rezista izolatia la tensiune electrica si este esentiala pentru siguranta si functionarea adecvata a echipamentelor electrice. O izolatie defectuoasa poate duce la scurgeri de curent, pierderi de energie si potential pericol de soc electric sau incendiu. 
 

Ce aspecte sunt importante in timpul masurarii rezistentei de izolatie?


In timpul masurarii rezistentei de izolatie, exista cativa factori pe care trebuie sa ii avem in vedere pentru a asigura o masuratoare precisa si fiabila. Acesti factori pot perturba masuratoarea si pot influenta rezultatele, deci trebuie sa le gestionam corespunzator.
 
  • Umiditatea: Prezenta umiditatii pe sau in jurul componentelor sau echipamentelor testate poate scadea rezistenta de izolatie si poate duce la rezultate eronate. Este important sa asiguram o uscare adecvata a componentelor inainte de a efectua masuratorile.
  • Temperatura: Variatiile de temperatura pot afecta masurarea rezistentei de izolatie astfel, este indicat sa ne asiguram ca echipamentul de masurare dar si componentele testate se afla la o temperatura stabila in timpul masuratorii.
  • Tensiunea de test: Tensiunea aplicata in timpul testului de rezistenta a izolatiei trebuie sa fie potrivita pentru echipamentul sau componentele testate (o tensiune prea mare poate deteriora izolatia, iar una prea mica poate furniza rezultate incorecte)
  • Durata masuratorii: Aceasta trebuie sa fie suficient de lunga pentru a obtine o valoare stabila a rezistentei. Cu toate acestea, o masurare prelungita poate provoca incalzirea componentelor si, implicit, o schimbare a rezultatelor.Ce este un megohmetru?


Un megohmetru este un instrument de masurare care testeaza rezistentele electrice mari, prin producerea unei tensiuni intre 300 si 15.000 de volti. De obicei, aceste masuratori sunt efectuate pe fire electrice pentru a testa valoarea rezistentei de izolare a firelor. Acest aparat beneficiaza de o serie de functii si caracteristici unice precum: tensiuni mari de testare de pana la 2500 V, functie de setare automata a timpului de testare, functie de masurare raport de absorbtie in dielectric (DAR), masurare index de polarizare (PI), capacitate de a salva pana la 100 grupuri de date, dar si multe altele pe care te invitam sa le descoperi chiar tu, comandand produsele noastre. Iti prezentam cateva testere pentru masurarea rezistentei izolatiei pe care le poti gasi in portofoliul nostru:
   

De ce sa cumperi Testere pentru rezistenta izoaltie de pe Bitmi.ro?


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea mesterilor din intreaga lume cu cele mai bune testere prentru rezistenta de izolatie meniti sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate testerele rezistena izolatie pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:
 


inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Daca esti incepator si vrei sa afli mai multe, citeste despre SIGURANTA ELECTRICA - Utilizarea corecta a Testerelor si Detectoarelor electrice precum si cum se masoara rezistenta de impamantare direct din Atelierul Bitmi.

 

Descopera mai multe Scule si Unelte de la Bitmi.ro

  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!