Letcon

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre

Letcon


Un letcon sau pistol de lipit este o unealta alimentata electric in forma de pistol pentru lipirea metalelor folosind material pe baza de staniu, pentru a realiza o legatura mecanica puternica cu un contact electric bun. Instrumentul are un comutator tip declansator, astfel incat sa poata fi operat cu usurinta cu o singura mana. Noi ti-am pregatit o gama variata de astfel de produse, astfel incat sa poti cumpara cu usurinta un dispozitiv potrivit de pe Bitmi.ro

 

Cum functioneaza un pistol de lipit?


Exista 2 tipuri de dispozitive. Letcon electric sau letcon pe gaz. La cele electrice, corpul instrumentului contine un transformator cu o infasurare primara conectata la reteaua electrica. Atunci cand declansatorul este apasat o infasurare secundara cu o singura sarma din cupru gros, cu rezistenta foarte scazuta se incalzeste. Un varf de lipit, realizat dintr-o bucla de sarma de cupru mai subtire, este fixat de capatul secundarului transformatorului prin suruburi, completand circuitul secundar. Cand primarul transformatorului este alimentat, cateva sute de amperi de curent trec prin secundar si incalzesc foarte rapid varful de cupru. Deoarece varful are o rezistenta mult mai mare decat restul infasurarii tubulare de cupru, acesta devine foarte fierbinte, in timp ce restul secundarului se incalzeste intr-un ritm mult mai lent.

 

La ce se foloseste?


Pistolul de lipit este util oricarui electrician sau electronist care construieste circuite electrice. De tinut minte ca este ca un dispozitiv cu caldura constanta si trebuie sa fie amplasat intr-un loc sigur atunci cand este alimentat si neutilizat, pentru a preveni deteriorarea sau ranirea. Pistolul cu comutare rapida se raceste suficient de repede pentru a fi asezat la cateva secunde dupa utilizare. Pistoalele de lipit tipice au o putere de pana in 100w. Un pistol poate include un declansator in doua trepte pentru a oferi doua setari de caldura. Sunt disponibile varfuri concepute pentru taierea si modelarea plasticului. Pistoale de lipit pentru uz casnic general pot fi furnizate cu un set de varfuri diferite. Temperatura varfului de lipit este reglata manual prin reglarea butonului de temperatura. Utilizarea unui pistol de lipit pentru imbinarile de pe placile cu circuite imprimate poate duce la o caldura prea mare furnizata imbinarii si de aceea este important sa folosesti pistolul de lipit doar atunci cand chiar stii ce ai de facut si cum sa il utilizezi. Alege din magazinul nostru un letcon potrivit si vei putea sa lucrezi in siguranta. Afla mai multe informatii despre aparatele pentru lipit din electronica direct din Atelierul Bitmi.

 

Descopera mai multe produse, Scule si Unelte de la Bitmi.ro

 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!