Intrerupatoare Smart

Afiseaza: 1-21 din 21 produse

 Filtre

Intrerupatoare Smart


Intrerupatoarele Smart, cunoscute si sub denumirea de "smart switches" sau "smart light switches", sunt dispozitive electronice conectate la retea si controlate de la distanta sau prin intermediul unor asistenti vocali sau aplicatii mobile. Acestea sunt concepute pentru a inlocui intrerupatoarele traditionale sau pentru a fi integrate in sistemul existent pentru a aduce o functionalitate mai avansata si mai convenabila in gestionarea iluminatului dintr-o locuinta sau la birou.


Cum functioneaza intrerupatoarele smart?


Intrerupatoarele smart se conecteaza la reteaua locala Wi-Fi sau la alte retele fara fir, precum Zigbee sau Z-Wave. Aceasta conectivitate le permite sa comunice cu alte dispozitive inteligente din casa ta si sa fie controlate de la distanta prin intermediul unei aplicatii mobile (Tuya Smart, Smart Life, Google Home, Apple HomeKit, Philips Hue, SmartThings de la Samsung) sau a unui asistent vocal. Dupa ce intrerupatoarele smart sunt conectate la retea, prin intermediul aplicatiei, poti porni sau opri iluminatul sau alte dispozitivele conectate la intrerupatoare, ajusta nivelurile de luminozitate, programa orare sau scene, verifica starea dispozitivelor si efectua alte setari personalizate. 


Care sunt beneficiile intrerupatoarelor smart?


Intrerupatoarele smart ofera numeroase beneficii, care pot face viata mai comoda, mai eficienta si mai sigura. Iata cateva dintre principalele beneficii de utilizare ale acestor dispozitive:
 
 • Control convenabil: Poti controla iluminatul sau alte dispozitive conectate de la distanta, folosind o aplicatie mobila sau un asistent vocal.
 • Automatizare inteligenta: Intrerupatoarele smart permit programarea automatizarilor, ceea ce inseamna ca poti stabili reguli si scenarii pentru ca dispozitivele sa functioneze in mod automat in anumite momente sau in functie de anumite conditii.
 • Economie de energie: Prin programarea automatizarilor si prin monitorizarea consumului de energie, poti economisi energie electrica si, implicit, bani. Poti opri dispozitivele care nu sunt necesare sau sa le setezi sa functioneze la niveluri de luminozitate mai reduse pentru a reduce consumul de energie.
 • Securitate sporita: Intrerupatoarele smart pot contribui la cresterea securitatii casei tale. Poti seta luminile sa se activeze in mod automat atunci cand nu esti acasa sau sa creeze scenarii pentru a simula prezenta ta in locuinta, descurajand astfel infractorii.


Cum pot controla intrerupatoarele smart?


Exista mai multe modalitati de a controla intrerupatoarele smart, in functie de dispozitivele pe care le ai si de preferintele tale. Iata cateva dintre cele mai comune metode de control:
 
 • Aplicatii mobile: Majoritatea intrerupatoarelor smart vin cu propriile aplicatii mobile care permit controlul lor, disponibile in App Store pentru dispozitivele iOS si in Google Play Store pentru dispozitivele Android.
 • Asistenti vocali: Daca intrerupatoarele tale smart sunt compatibile cu asistentii precum Amazon Alexa, Google Assistant sau Apple Siri, poti controla dispozitivele cu ajutorul comenzilor vocale.


Ce dispozitive pot fi controlate de intrerupatoarele smart?


Intrerupatoarele pot controla o varietate de dispozitive si echipamente, atat timp cat acestea sunt compatibile cu tehnologia si protocolul folosit de intrerupatoarele tale smart. Iata o lista a dispozitivelor comune pe care le poti controla:
 • Iluminat: Aceasta este cea mai obisnuita utilizare a intrerupatoarelor smart. Poti controla lampile si becurile smart pentru a aprinde, stinge sau regla nivelurile de luminozitate. Unele intrerupatoare permit chiar si schimbarea culorii luminii (daca este vorba de becuri cu LED colorate).
 • Ventilatoare de tavan: Daca ai ventilatoare de tavan controlate prin intrerupatoare, le poti inlocui pe cele traditionale cu cele smart pentru a le controla de la distanta sau pentru a programa viteza si directia de rotatie.
 • Prize inteligente: Prin intermediul prizelor inteligente, poti controla o varietate de dispozitive care se conecteaza la priza, precum incalzitoare, aer conditionat, masini de spalat, incarcatoare de dispozitive si multe altele.
 • Termostate inteligente: Poti controla termostatele inteligente pentru a regla temperatura in casa ta. Acestea pot fi utilizate pentru sistemele de incalzire, ventilatie si climatizare (HVAC).
 • Senzori si camere de supraveghere: Intrerupatoarele smart pot fi integrate cu senzori de miscare sau camere de supraveghere pentru a crea sisteme de securitate inteligente. De exemplu, poti seta luminile sa se aprinda atunci cand senzorul de miscare detecteaza prezenta intr-o anumita zona.
 • Sisteme de divertisment: Daca ai echipamente de divertisment acasa, precum televizoare sau sisteme audio, poti controla alimentarea acestora cu intrerupatoarele smart sau cu prizele inteligente.
 • Jaluzele si perdele: Exista intrerupatoare smart special concepute pentru controlul jaluzelelor sau perdelelor automate. Le poti deschide sau inchide la o anumita ora sau in functie de lumina.
 • Sisteme de irigare a gradinii: Daca ai un sistem de irigare automata in gradina, poti controla pompele si supapele folosind intrerupatoarele smart pentru a economisi apa si energie.


Ce tipuri de intrerupatoare smart exista?


Intrerupatoarele pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de modul in care sunt integrate sau instalate intr-un sistem electric existent. Iata cateva tipuri:
 
 • Intrerupatoare smart cu montare pe perete: Au un design similar cu cel al intrerupatoarelor traditionale, dar au functionalitati smart integrate. Ele se monteaza pe perete in aceleasi cutii sau carcase ca si intrerupatoarele obisnuite si le pot inlocui pe cele existente.
 • Intrerupatoare inteligente cu fir: Acestea sunt intrerupatoare care sunt cablate direct in sistemul electric existent al casei tale. Ele inlocuiesc intrerupatoarele traditionale de lumina sau de priza si necesita o instalare electrica mai complexa. Intrerupatoarele cu fir pot oferi un control precis si sunt adesea utilizate pentru iluminatul permanent.
 • Intrerupatoare smart fara fir (wireless): Acestea nu necesita cablare electrica si pot fi instalate in orice loc unde exista o conexiune Wi-Fi. Ele se conecteaza la reteaua Wi-Fi a casei tale si pot fi controlate de la distanta folosind o aplicatie mobila sau un control vocal. Sunt usor de instalat si pot fi potrivite pentru iluminatul temporar sau pentru adaugarea de functionalitati smart intr-o camera fara a efectua modificari majore in instalatia electrica existenta.
 • Intrerupatoare smart cu panou tactil sau ecran LCD: Acestea vin cu un panou tactil sau cu un ecran LCD incorporat, care permite controlul dispozitivelor smart direct de pe intrerupator. Ele pot oferi functionalitati avansate de control si personalizare, dar pot avea un aspect mai modern sau futurist.
 • Intrerupatoare inteligente cu senzori incorporati: Unele au senzori incorporati, cum ar fi cei de miscare sau cei de lumina. Acesti senzori pot fi utilizati pentru a detecta prezenta sau nivelurile de lumina si pentru a controla automat dispozitivele smart in functie de aceste informatii.
 • Intrerupatoare smart cu functionalitati aditionale: Exista unele care vin cu functii precum difuzoare integrate, microfoane sau conexiune Bluetooth. Acestea pot oferi optiuni suplimentare de control si conectivitate.
 • Intrerupatoare smart pentru prize: Acestea sunt prize inteligente care se pot instala in locul intrerupatoarelor obisnuite sau in prizele existente. Ele permit controlul dispozitivelor care se conecteaza la priza.


Ce sunt intrerupatoare cap scara si cap cruce?


Intrerupatoarele "cap scara" si "cap cruce" sunt doua tipuri care sunt folosite in sistemele de iluminat pentru a permite controlul luminilor din mai multe locuri. Iata ce inseamna fiecare dintre aceste tipuri de intrerupatoare:
 
 • Intrerupatoare "cap scara" (single-pole, double-throw - SPDT): Acest tip de intrerupator permite controlul unei singure surse de iluminat de la doua locuri diferite. Are trei terminale: unul comun (COM) si doua terminale de comutare (NO - Normally Open si NC - Normally Closed). Cand intrerupatorul este in pozitia sa "normal deschisa" (NO), circuitul este inchis, iar luminile sunt aprinse. Cand intrerupatorul este comutat in pozitia "normal inchisa" (NC), circuitul este deschis, iar luminile sunt stinse.
 • Intrerupatoare "cap cruce" (double-pole, double-throw - DPDT): Acest tip de intrerupator permite controlul a doua surse de iluminat de la doua locuri diferite. Are sase terminale: două comune (COM), doua terminale de comutare pentru prima sursa (NO1 si NC1) si doua terminale de comutare pentru a doua sursa (NO2 și NC2). 


Ce sunt intrerupatoarele cu nul si fara nul?


Intrerupatoarele "cu nul" si "fara nul" sunt doua tipuri de intrerupatoare utilizate in instalatiile electrice pentru a controla iluminatul sau prizele. Diferenta principala intre ele consta in modul in care sunt conectate la circuitul electric si in modul in care functioneaza. 
 
 • Intrerupatoare cu nul: Sunt concepute pentru a fi utilizate in circuitele electrice in care firul de nul (zero) este disponibil. Intr-un astfel de circuit, firul de nul este conectat la intrerupator impreuna cu firul de alimentare (faza) si firul de iesire catre dispozitivul controlat (de exemplu, o lampa). Intrerupatorul deschide si inchide circuitul prin intreruperea sau conectarea firului de nul. Aceste sunt cele mai comune si sunt utilizate in majoritatea instalatiilor electrice din locuinte si birouri. Ele permit controlul iluminatului sau al altor dispozitive de la un singur loc sau de la mai multe locuri (cu ajutorul intrerupatoarelor cu doua sau mai multe butoane).
 • Intrerupatoare fara nul (cu comutator unipolar): Cunoscute si sub denumirea de intrerupatoare cu comutator unipolar, nu necesita firul de nul pentru a functiona. Ele sunt utilizate in circuitele electrice in care nu este disponibil un fir de nul sau in locuri in care conectarea firului de nul nu este fezabila. In schimb, aceste dispozitive intrerup circuitul prin conectarea firului de faza (alimentare). Acest tip de intrerupator este potrivit pentru iluminatul traditional.


Sunt sigure intrerupatoarele smart?


Majoritatea producatorilor ofera securitate adecvata pentru aceste dispozitive. Asigura-te ca actualizezi regulat firmware-ul lor si folosesti parole puternice pentru a minimiza riscul de acces neautorizat. Una dintre cele mai importante aspecte este instalarea corecta a intrerupatoarelor smart. Daca nu esti familiarizat cu instalarea electrica, este recomandat sa angajezi un electrician calificat pentru a face acest lucru. Instalarea necorespunzatoare poate duce la probleme electrice, cum ar fi scurtcircuite sau incendii. 
 

De ce sa cumpar intrerupatoare smart de pe Bitmi.ro? 


Principala noastra misiune este aceea de a veni in intampinarea oamenilor din intreaga lume cu cele mai bune intrerupatoare smart menite sa-ti usureze munca si sa o transforme intr-o adevarata placere. Astfel, in magazinul nostru online, dezvoltam zilnic portofoliul de produse pentru ca tu sa alegi dintr-o gama variata indiferent daca esti profesionist sau incepator. Toate aparatele pe care le comercializam sunt proiectate la cele mai inalte standarde de calitate si sunt fabricate din materiale rezistente si durabile, astfel incat sa te poti bucura de utilizarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp. Mai mult, serviciile premium pe care ti le oferim:
 

inseamna ca poti comanda cu incredere de pe Bitmi.ro toate produsele de care ai nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor tale, fie ca esti profesionist sau incepator. Daca vrei sa afli mai multe, citeste articolele disponibile din Atelierul Bitmi.
 

Descopera mai multe Scule si Unelte de la Bitmi.ro:

  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!