Nivele laser pentru lucrari rapide si precise in constructii

Nivele laser pentru lucrari rapide si precise in constructii

Introducere in nivelele cu laser


Nivelele laser sunt un instrument utilizat in mod obisnuit in industria constructiilor si topografiei pentru aplicatii de nivelare si aliniere. Acestea proiecteaza o linie rosie sau verde constanta pe o suprafata, pe un plan orizontal sau vertical si pot fi folosite pentru diverse aplicatii, de la agatarea unei fotografii pana la lucrari profesionale de constructie.
 

Cum functioneaza?


Acest tip de aparat foloseste un laser – „un dispozitiv care emite lumina printr-un proces de amplificare optica, bazat pe emisia stimulata de radiatie electromagnetica” – pentru a proiecta una sau mai multe linii fixe sau puncte de-a lungul unei axe orizontale si/sau verticale. Acest fapt permite executarea unor lucrari drepte si precise.
 

La ce se foloseste o nivela laser?


Sunt utilizate de obicei in aplicatii in care este necesar un punct de referinta drept si nivelat pe o suprafata mai mare. Ele ofera o schita vizuala a viitorului proiect.
Nivelele laser pot fi utilizate pentru o varietate de aplicatii interioare si exterioare. Multe sunt livrate cu un trepied sau sunt compatibile cu unul. Un trepied ofera nivelei o mai mare stabilitate si suport in aplicatiile profesionale, pentru a obitine rezultate cat mai precise de fiecare data.
De asemenea, este posibila incorporarea unui detector laser (uneori numit receptor laser), necesar aplicatiilor in aer liber. Ele permit identificarea unui fascicul laser mediu intre lumina naturala si cea emisa de dispozitiv.

 

Tipuri de nivela laser:

 
  • Nivela laser cu linii transversale foloseste o prisma pentru a devia laserul cu aproximativ 180 de grade vertical, orizontal sau in ambele directii.
  • Nivela laser rotativ roteste fasciculul de lumina suficient de repede pentru a da efectul unui plan orizontal sau vertical complet de 360 ​​de grade.
 

Cum se foloseste o nivela laser?


Acum ca stim putin mai multe, sa trecem la lucru prin configurarea uneia. Nivelele cu laser sunt de obicei rapide si usor de utilizat, ceea ce inseamna ca te poti apuca de lucru imediat.

In cativa pasi simpli:

 
1. Ataseaza nivela laser pe trepied (daca este utilizat). Majoritatea trepiedelor au picioare reglabile si o bula de nivelare incorporata. Foloseste-le pentru a te asigura ca nivela este pozitionata si fixata corespunzator pe trepied, pentru a evita ca aceasta sa fie rasturnata.
2. Porneste nivela laser si calibreaz-o, asigurandu-te ca bula este aliniata in interiorul flaconului sau (cu exceptia cazuli in care se autoniveleaza, va face acest lucru pentru tine - acorda-i timp sa faca acest lucru).
3. Aparatul va produce un fascicul de nivel pe suprafata pe care lucrezi.
4. Identifica un punct de pe sol la inaltimea dorita si proiecteaza laserul pe suprafata pe care trebuie sa o nivelezi. Fasciculul poate fi un punct, o linie sau o combinatie de puncte si linii, in functie de dispozitivul utilizat.
5. Daca utilizezi un detector laser, fixeaza-l pe o tija de nivelare cu o clema. Gliseaza-l in sus si in jos pe tija pana cand emite un sunet. Cand il auzi, inseamna ca acesta a gasit fasciculul.
6. Fixeaza detectorul in locul dorit si efectueaza masuratorile necesare.
 

Ce este un detector laser?


O limitare a utilizarii nivelei laser este dificultatea de a vedea liniile/punctele in conditii de lumina puternica, de ex. in aer liber. Un detector laser (uneori cunoscut sub numele de receptor laser) ajuta la depasirea acestei probleme.
Detectoarele cu laser detecteaza pur si simplu linia laser care este invizibila cu ochiul liber. Receptorul laser directioneaza utilizatorul sa pozitioneze laserul mai sus sau mai jos pe tija din aluminiu pentru a asigura o citire de nivel. Astfel, se aude o alerta sonora care creste in frecventa in apropierea punctului de nivel.

Unele nivele cu laser sunt prevazute cu un detector inclus ca standard, dar pentru cele care nu o fac, trebuie tinut cont de urmatoarele lucururi, inainte de a alege unul care sa mearga cu nivela:

 
  • Nivele cu laser tip linie trebuie sa aiba „modul puls” disponibil, pentru ca un detector laser sa-l poata detecta.
  • Nivelele cu laser rotative nu pot functiona cu receptoarele pentru laser de tip linie
  • Unele detectoare vor functiona numai cu lasere rosii, respectiv verzi, datorita lungimilor de unda diferite.

Descopera la Bitmi nivelele laser si accesorii pentru acestea la preturi avantajoase. Incearca aceste dispozitive si suntem siguri ca vei observa o imbunatatire in precizia si rapiditatea lucrarilor realizate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!