Informatii utile despre detectoarele de perete

Informatii utile despre detectoarele de perete

Detectoarele de perete, in trecut numite detectoare de grinzi, sunt dispozitive portabile care pot detecta locatia scheletului din spatele peretilor din rigips si ipsos. In prezent, ele sunt instrumentele de calitate mult mai buna si nu se rezuma la detectia stricta a grinzilor. Scanerele de perete, asa cum le denumesc unele companii, pot detecta grinzi, fire electrice sub tensiune si tevi metalice. Unele modele pot chiar detecta diferenta dintre metalele feroase si neferoase si o fac cu o precizie remarcabila.
 

Detectarea grinzilor si metalului

 

Detectoarele magnetice folosesc magneti pentru a localiza metalul in materialul peretelui, deoarece magnetul este atras de metal. Atractia devine mai puternica pe masura ce magnetul se apropie de metalul din perete. Cel mai puternic punct de atractie, daca se datoreaza unui element de fixare metalic in perete, ar trebui sa indice locatia exacta.




Senzorii capacitivi din mijlocul scanerului detecteaza locatia obiectelor din lemn si metal. Detectorul de perete genereaza un camp electric care poate patrunde in perete pâna la 3.5 cm. Materialele influenteaza acest câmp electric in mod diferit in functie de constanta lor dielectrica. Tijele din lemn si metal au o constanta dielectrica mult mai mare decât golurile de aer si au astfel o influenta mai mare asupra câmpului electric.



Senzorii capacitivi analizeaza aceasta influenta in câmpul electric pentru a determina prezenta unei grinzi in perete. Detectoarele electrice de grinzi sunt in prezent in trei tipuri: detectore de margini, detectore de centru si dispozitive de cautare instantanee. Simultan, un senzor inductiv distinge elementele din lemn de componentele metalice.

 

Detectia cablurilor sub tensiune


 
 

Aceste dispozitive dispun de senzori pentru a detecta prezenta si pozitia firelor sub tensiune. Senzorii actioneaza ca un receptor, iar daca detecteaza frecvente 50/60-Hz (frecventa semnalelor la care curentul alternativ este transmis de la centralele electrice la firele electrice din cavitatea peretelui) aparatul emite sunete si clipeste. Acesti senzori sunt potriviti pentru a detecta numai fire de la 110V pâna la 230V si nu vor detecta fire ce nu sunt sub tensiune sau cabluri telefonice. Adancimea de detectie pentru firele sub tensiune este de pâna la 5 cm in interiorul unui perete.
 

Distinctia intre metale feroase si neferoase

 

Un senzor inductiv din mijlocul scanerului de perete localizeaza si distinge metalele neferoase, cum ar fi liniile de alimentare cu cupru, de metale feroase, precum liniile mai vechi din fonta. Senzorul genereaza un câmp magnetic, care este amplificat in prezenta unui obiect feros (magnetic) sau deformat in prezenta unui metal neferos (nemagnetic).


Cele doua tipuri de metal sunt determinate prin analiza gradului de deformare dintre campurile magnetice in ceea ce se numeste defazare. Metalul neferos creeaza o schimbare de faza de 90°, in timp ce metalul feros creeaza o schimbare de faza de 0°. Un senzor inductiv poate detecta metalul pâna la o adâncime de 12 cm in interiorul peretelui.

 

Scanner cu radar


 


Cele mai noi detectoare de perete din industrie implementeaza tehnologia tehnologia RF (radio-frecventa) pentru a obtine imagini 3D si a distinge materialele din spatele peretelui. Astfel, folosind semnale brute transmise de senzorii lor, acestia sunt capabili sa clasifice diferite tipuri de pereti, precum si materialul din spatele peretilor. Acest lucru permite detectarea grinzilor, tevilor, firelor, scurgerilor si chiar miscari( util pentru identificarea daunatorilor sau a rozatoarelor). Unul dintre avantajele lor este abilitatea de a lucra la case mai vechi, cum ar fi cele cu pereti  de tip sipci si ipsos.

Acum ca ai aflat mai multe detalii despre utilitatea si modul de functionare al unui detector de perete, poti incepe si tu sa executi lucrari de constructie mai rapid si mai eficient. Exploreaza gama de detectoare de perete puse la dispozitie de echipa Bitmi.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!