Cum sa prelungesti viata uneltelor preferate cu un aparat de sudura in puncte si acumulatori 18650?

Cum sa prelungesti viata uneltelor preferate cu un aparat de sudura in puncte si acumulatori 18650?
Cu totii stim ca atunci cand achizitionezi anumite scule electrice pe baterii ( precum o bormasina, fierastru electric sau polizor unghiular ) le cumperi cu gandul de a le folosi ani de zile si nu pentru o perioada scurta. Asadar, urmatorii factori sunt foarte importanti: Calitatea, fiabilitatea, disponibilitatea acumulatorilor de rezerva si productivitatea.


Utilizarea sculelor electrice:


Bineinteles ca daca urmeaza sa faci achizitia pentru a le utiliza pe langa casa sau pentru a lucra in fiecare zi cu ele, caracteristicile dupa care te vei ghida vor fi diferite dupa caz. In ambele variante, dar mai ales in cea de a doua, iti recomandam sa fii foarte atent la acumulatorii cu care functioneaza unealta. De ce sunt asa importanti acumulatorii?

Cand lucrezi foarte intens cu uneltele pe baterii de preferat este ca acesti sa-ti ofere energie un timp cat mai lung, astfel poti fi mai productiv. Dupa ani de utilizare, poti constata ca acestia nu mai tin la fel de mult si performanta lor scade. In acest moment, ai 2 optiuni:
  • cumperi un acumulator de schimb ( daca mai gasesti disponibil la un pret rezonabil )
  • cumperi o noua unealta ( de multe ori pretul acumulatorului de schimb face cat o unealta noua ).
Astazi, iti vom prezenta o a treia metoda.


Repararea bateriilor cu ajutorul unui aparat de sudura in puncte acumulatori:


Fiecare baterie de unealta contine in interiorul ei mai multi acumulatori conectati in asa fel incat sa ofere o tensiune de alimentare corespunzatoare si o capacitate rezonabila. In momentul in care acestia si-au depasit durata de viata si nu mai performeaza, pot fi inlocuiti cu altii. Deoarece celulele originale sunt aproape imposibil de gasit, cea mai utilizata varianta este inlocuirea lor cu acumulatori tip 18650 ( poti gasi aici acumulatori 18650 de foarte buna calitate si capacitati diferite ). Acestia pot furniza o tensiune medie de ~3.7V (sunt si de 4.2V) iar capacitatea lor poate fi aleasa in functie de necesitate.

Exemplu: Avem o bormasina cu tensiune nominala de 18V la care s-a dus bateria. Ca sa-l refacem, vom conecta in serie 5 acumulatori 18650 si vom obtine o tensiune de 18.5V. Ca sa marim capacitatea, vom conecta in paralel mai multe astfel de serii.


Cum se face sudura acumulatorilor in puncte?


Acum ca am aflat cum se pot inlocui celulele, hai sa vedem cum le putem conecta impreuna. Cea mai sigura si buna solutie de conectare este prin metoda sudurii in puncte. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui aparat de sudura in puncte si a unei benzi de nichel. Metoda ofera avantaje net superioare fata de cele clasice.
  • Lipituri mai bune si de durata intre banda de nichel si acumulator
  • Se evita supra incalzirea si stricarea celulelor
  • Transmiterea curentilor electrici intr-un mod mai eficient
  • Rezultatul final este unul superior ca aspect si calitate

Practic, aceasta metoda face diferenta dintre “carpeala” si un lucru bine facut. In functie de ce vrei sa faci si cate scule vrei sa repari, iti recomandam acest model profesional de aparat de sudura in puncte sau pe acesta. Cu siguranta ambele te vor ajuta sa-ti aduci unealta preferata la viata. Ca si banda de nichel iti recomandam acest model deoarece are o grosime perfecta atat pentru sudura cat si pentru transmiterea curentilor electrici intr-un mod mai eficient.

 

Ce mai trebuie stiut?


Desi procedeul de reparare in sine este foarte simplist si usor, trebuie totusi sa existe anumite cunostinte de baza in electronica atunci cand faci acest lucru. Este foarte important de stiut ca pe langa produsele enumerate mai sus, ai nevoie si de un cablaj tip BMS ( battery management system ) care are rolul de incarcare in mod egal a celulelor. Nu recomandam reconditionarea bateriilor fara acest tip de BMS, el fiind usor de procurat si ieftin.  
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!