Cum iti poti usura munca daca esti electronist, pasionat de DIY sau Arduino

Cum iti poti usura munca daca esti electronist, pasionat de DIY sau Arduino
Orice mester adevarat isi doreste sa lucreze cu scule si unelte de cea mai buna calitate, nu-i asa? Ideea este ca atunci cand cauti un produs exista mii si mii de modele din care poti alege iar asta vine cu avantaje si dezavantaje. 

In acest articol iti vom prezenta pe scurt cateva dintre produsele pe care ar trebui sa le ai in atelier daca vrei sa-ti usurez munca la proiectele viitoare sau la cele aflate in desfasurare. 

Pasionatii de electronica lucreaza foarte mult cu procedee precum lipire/dezlipire de componente de pe PCB-uri si nu intotdeauna este usor sa faci acest lucru. Pe langa faptul ca-ti trebuie o statie de lipit de incredere, ai nevoie de anumite accesorii pentru lipit care sa-ti usureze munca. 
In primul rand, masa pe care lucrezi ar fi bine sa fie protejata de solventii, lichidele si produsele pe care le folosesti in curatarea si lipirea placilor electronice. De accea, un covor service cu organizator ti-ar fi de foarte mare ajutor. Acesta este moale, confortabil pentru maini in primul rand si ofera protectie atat mesei de lucru cat si componentelor electrice. Faptul ca este compartimentat te ajuta sa depozitezi intr-un mod simplu si organizat atat uneltele cat si piesele sau elementele de asamblare a dispozitivului precum suruburi, piulite, saibe etc. 



Un alt ajutor ce merita mentionat pentru a-ti usura munca este un produs care sa-ti permita libertatea in lucru si nimic nu poate face mai bine acest lucru decat un suport pentru lipit. Desigur, se poate folosi la multe alte operatiuni, nu doar la lipit si pentru ca avem doar 2 maini si multa treaba, este necesar sa detinem o astfel de extensie in lucru. Aspectele la care sa fii atent sunt: Greutatea bazei pentru o stabilitate cat mai mare, numarul de brate si accesoriile incluse precum lanterna sau o lupa pentru marire. 



In functie de proiectul la care lucrezi, s-ar putea sa ai nevoie de o marire semnificativa a obiectelor, astfel ca vei avea nevoie de niste ochelari cu lupa si lumina LED. Iti recomandam sa alegi o varianta care sa nu-ti blocheze privirea periferica deoarece vei avea o claritate mai mare asupra operatiunilor pe care le faci. Daca te gandesti la ceva de calitate pentru un electronist priceput asa ca si tine, iti propunem acesti ochelari cu 5 lupe si iluminare LED din mai multe motive: Ai privire periferica, se pot utiliza 2 lupe combinate pentru sporirea factorului de marire, lumina LED este puternica si poate fi ajustata in directia dorita, sunt usori si confortabili chiar si pentru utilizari indelungate. 



Asadar, un proiect de succes depinde in mare masura de tine ca si electronist sau pasionat de DIY, Arduino etc., insa la fel de mult conteaza si cu ce lucrezi. Sper ca ti-am fost de folos cu aceste sfaturi si nu uita sa mai revii pe blogul Bitmi.ro deoarece vom posta articole care s-ar putea sa-ti fie de ajutor. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!