Aparate de masura si control utile electricienilor si pasionatilor de electronica

Aparate de masura si control utile electricienilor si pasionatilor de electronica

Siguranta este pe primul loc, mai ales cand vine vorba de curent si tensiune electrica. In timpul realizarii diferitelor proiecte si lucrari electrice este esential sa detii instrumente de masura corespunzatoare. Acestea te ajuta sa poti urmari si afisa parametri electrici in timp real, pentru a evita defectarea componentelor utilizate sau incidente mai grave. In lista aparatelor de masura ”must-have” se numara: multimetrul, clampmetrul si osciloscopul digitale.
 

Multimetru digital

Un multimetru este un aparat de masura si control, cu ajutorul caruia pot fi masurati diferiti parametri electrici, precum tensiunea, curentul, rezistenta si asa mai departe. Cel mai nou si performant model de multimetru digital este ”multimetru digital cu autodetectie",  care poate fi folosit de catre orice persoana, prin modul facil și intuitiv de utilizare.          

Avantaje:

 

  • Prezinta Autodetectie

Detecteaza automat frecventa si tensiunea AC (spre ex. de la priza), tensiunea DC (baterii si acumulatori), rezistenta (rezistori) sau continuitatea (daca exista scurt-circuit), fara a fi necesara setarea inainte de fiecare masurare.

  • Prezinta Autoscalare

Intervalul de masura se comuta automat, in functie de marimea valorii masurate, fara a fi necesara setarea în prealabil.
 

Clampmetru digital

 

Un clampmetru, cunscut si sub numele de cleste ampermetric, este un instrument de testare electrica care combina un multimetru digital de bază cu un senzor de curent. Clampmetrele masoara curentul, iar sondele masoara tensiunea. 
A avea un cleste articulat integrat într-un contor electric permite tehnicienilor sa prinda capetele acestuia in jurul unui fir, cablu sau alt conductor, in orice punct al unui sistem electric, apoi sa masoare curentul in acel circuit, fara a-l deconecta / reconecta.

Avantaje:

Clampmetrele au devenit instrumente populare din doua motive principale:

  • Ofera Siguranta

Clampmetrele permit electricienilor sa ocoleasca metoda veche de taiere a unui fir si introducere a cablurile de testare ale unui contor in circuit, pentru a masura curentul in linie. Clestii unui clampmetru nu trebuie sa atinga un conductor in timpul masurarii.

  • Ofera Comoditate

In timpul unei masuratori, nu este necesara oprirea circuitului care transporta curent, de unde rezulta o crestere mare a eficientei.


Osciloscop digital


Un osciloscop digital este un dispozitiv electronic complex compus din diverse module software si hardware electronice, care lucreaza impreuna pentru a captura, procesa, afisa si stoca date care reprezinta semnalele de interes ale unui operator. Osciloscoapele digitale preleveaza periodic un semnal analog care variaza in timp si stocheaza in memoria formei de unda valorile semnalului in corelatie cu timpul.


Avantaje:
 

  • Dotare cu Stocare de date

Capacitatea de a stoca date digitale pentru vizualizare ulterioara, incarcarea pe un computer, generarea unor copii pe hartie sau stocarea pe o discheta si capacitatea de a efectua instantaneu masuratori pe datele digitale reprezinta cel mai mare atuu al osciloscoapelor digitale.

  • Dotare cu Masurare automata

In era automatizarii, aceste dispozitive nu se lasa mai prejos. Ele au capacitatea de a examina informatiile digitizate stocate in memoria sa si de a face masuratori automate pe baza parametrilor selectati ai utilizatorului, cum ar fi variatia tensiunii, frecventa si timpii de crestere.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!