Fa-ti cont inainte de a comanda si primesti Puncte de Fidelitate cu care ai Discount% la urmatoarele comenzi.

Ce trebuie sa stii pentru a alege o lanterna potrivita planurilor tale?

Ce trebuie sa stii pentru a alege o lanterna potrivita planurilor tale?

Cand cauti cea mai buna lanterna, trebuie sa iei in considerare o serie de factori. Printre acestia se numara durata de viata a bateriei, luminozitatea, greutatea si durabilitatea. Exista totusi si alte considerente care nu sunt la fel de evidente, dar influenteaza performanta lanternelor.

Ce tehnologie foloseste?

Exista trei tipuri diferite de tehnologii implementate in lanternele de pe piata actuala - incandescente, LED si HID. Fiecare tip are propriile sale avantaje si dezavantaje de care ar trebui sa fii constient inainte de a face o achizitie.



Sursele incandescente: acestea au fost candva cea mai populara optiune pentru alimentarea lanternelor, deoarece produceau o lumina alba stralucitoare si aveau o durata de viata lunga. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic precum becurile cu LED-uri si se pot incinge foarte mult in timpul utilizarii indelungate.

Surse LED: LED-urile produc o lumina mult mai stralucitoare decat becurile cu incandescenta, in timp ce folosesc mult mai putina energie pentru a face acest lucru. De asemenea, sunt mai durabile, avand o durata de viata sporita.

Surse HID: HID-urile arata similar cu luminile LED, dar produc un tip diferit de lumina (sursa de xenon), care este mai stralucitoare si poate ilumina pe distante mai mari. Diferenta dintre ultimele 2 tipuri de surse mentionate este cea de un cost mai ridicat pentru cele cu surse HID.

 

5 FACTORI PE CARE TREBUIE SA II AI IN VEDERE CAND CUMPERI O LANTERNA

Exista atat de multe lanterne si lampi disponibile incat este usor sa fii coplesit in timp ce cauti lanterna ideala pentru nevoile tale. In acest articol incercam sa raspundem la unele dintre cele mai frecvente intrebari, precum si sa iti oferim toate informatiile relevante despre ultimele lanterne de pe piata, pentru a economisi timp si energie.


 

1. IESIREA LANTERNEI

Eficacitatea unei lanterne este la fel de buna ca si sarcina pentru care a fost creata. Nu ai folosi un ciocan pentru a strange un surub, nu? Mai intai arunca o privire peste ”anatomia” fasciculului unei lanterne, precum si despre ce se intampla cand aprinzi o lanterna. Deci, de ce ar trebui sa tii cont? Sunt 3 lucruri principale de retinut!

Luminozitate: Iesirea de lumina, masurata in lumeni, iti spune cata lumina este disponibila in total. Cu cat numarul de lumeni este mai mare inseamna ca lumina va parea mai stralucitoare in general.

Distanta fasciculului: distanta pe care o va parcurge lumina este masurata in metri si este determinata de luminozitatea LED-urilor, precum si a reflectorului.

Intensitatea fasciculului: Intensitatea fasciculului care este masurata in candela, indica masura concentrarii fasciculul. O valoare mai mare de candela implica un fascicul mai focalizat care ilumina pe distante mai indepartate, in timp ce o valoare mai mica implica o putere de iluminare mai larga cu un punct focal mai putin aparent.



2. DIMENSIUNILE SI FORMA LANTERNEI

Exista doua tipuri principale de lanterne pe piata in prezent - lanterne de mana sau lanterne frontale. Fiecare tip are propriile sale argumente pro si contra, despre care vom discuta mai jos!

Lanterna de mana vs. Lanterna frontala

De care am nevoie? Atat lanterna portabila, cat si la lampile frontale ofera beneficii diferite in functie de ceea ce intentionezi sa faci cu ea.



 

  • Avantajele lampii frontale: o lampa frontala este de obicei mai compacta decat o lanterna portabila, ceea ce o face mai usor de utilizat in locuri inguste. De asemenea, ofera o iluminare periferica mai buna, deoarece fasciculul de lumina este pozitionat la nivelul ochilor.
 
  • Dezavantajele lampii frontale: o lampa frontale poate fi dificil de reglat atunci cand porti manusi sau daca aimainile umede si reci. De asemenea, este posibil sa nu fie la fel de stralucitoare ca unele lanterne de mana, in functie de ratingul lor in lumeni.
 

  • Avantajele lanternei portabile: lanternele de mana au LED-uri pentru a avea fascicule reglabile care va permit sa va concentrati pe anumite zone. Exista o varietate de optiuni disponibile care includ mai multe moduri de iluminare adecvate diverselor tipuri de activitati.
 
  • Dezavantaje ale lanternei portabile: pot fi mai grele si mai putin confortabile de purtat pentru perioade lungi de timp decat cele frontale.

 

3. CONSTRUCTIA UNEI LANTERNE

Calitatea constructiei unei lanterne este, de asemenea, importanta de luat in considerare. Materialul din care este fabricata o lanterna va determina durabilitatea acesteia si cat de bine va rezista in diferite medii.

Aluminiul este adesea materialul preferat pentru lanternele portabile, deoarece ofera o carcasa durabila, care este, de asemenea, usoara. Alte optiuni includ materiale de cupru, titan si policarbonat (PC). Corpurile din material PC sunt mai raspandite in lanternele frontale, unde greutatea este o problema, iar un exterior mai dur nu este crucial.

Trebuie sa ai in vedere pentru ce intentionezi sa utilizezi lanterna si daca ai nevoie sau nu de ceva rezistent la apa, la conditii meteo precare sau la impact.

Evaluari de rezistenta la apa: Evaluarile IPX sunt determinate de rezistenta lanternelor la apa sub presiune inainte de a se defecta. Literele reprezinta Ingress Protection Index si variaza de la 0-IPX-8, cifrele mai mari indicand o protectie mai mare impotriva patrunderii apei.



Evaluari de rezistenta la socuri: daca activati in conditii susceptibile accidentelor, atunci cautati o lanterna care are un rating de rezistenta la soc de IK07 sau mai mare. Aceasta inseamna ca lanterna a fost testata si poate supravietui scaparii de la o inaltime de 2m pe beton.


Evaluari de rezistenta la temperatura: Aceasta este importanta sa fie luata in considerare daca intentionati sa o utilizati in conditii meteorologice extreme. Cautao evaluare de la -20 °C pana la +60°C daca doresti cea mai buna protectie impotriva temperaturilor reci sau calde.

 

4. BATERIILE LANTERNEI

Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa te gandesti atunci cand cumpari o lanterna este modul in care va fi alimentata. Exista trei optiuni principale: baterii alcaline de unica folosinta, baterii NiMH reincarcabile sau baterii litiu-Ion.

Bateriile alcaline de unica folosinta: acestea sunt cea mai ieftina optiune, dar nu dureaza atat de mult ca bateriile reincarcabile si trebuie inlocuite frecvent.

Baterii reincarcabile NiMH: Acestea ofera o durata de viata mai lunga decat bateriile alcaline si pot fi reincarcate de mai multe ori inainte de a fi nevoie sa fie inlocuite. Cu toate acestea, au nevoie de un incarcator extern pentru a functiona corect.

Baterii Li-Ion: acestea au cea mai lunga durata de viata si nu trebuie inlocuite la fel de des ca alte optiuni. De asemenea, pot fi reincaracte cu un cablu USB pentru un plus de confort.


5. NECESITATEA UNEI LANTERNE

In final, totul se rezuma la scopul pentru care aveti nevoie de o lanterna. Este pentru drumetii si expeditii? Este pentru pene de curent? Este pentru utilizari pe santier sau in atelier?
Odata ce ai determinat utilizarea dorita, atunci este timpul sa iei in considerare factorii mentionati mai sus. Asigura-te ca iei toti parametrii in considerare inainte de a lua o decizie finala de achizitie.

Sper ca acest articol te-a ajutat sa alegi modelul perfect de lanterna, potrivit bugetului si nevoilor tale. Nu ezita sa contactezi echipa Bitmi pentru orice informatii si nelamuriri.

Suport clienti De Luni pana Vineri in intervalul orar 09:00 - 17:00 cu drag. Timp maxim de raspuns pentru mail 1 zi lucratoare.

info@bitmi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!