Utilitatea unui microscop digital in electronica

Utilitatea unui microscop digital in electronica

Ce este un microscop digital? 


Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimul timp iar componentele electronice au dimensiuni din ce in ce mai mici. Pe parcursul ultimilor 30 de ani, s-a ajuns de la dimensiuni a tranzistorilor care aveau cativa centimetri la doar cativa nanometri, iar acest trend continua in ritm accelerat.

In aceste situatii, este imperativ sa dispunem de alte tehnologii cu ajutorul carora sa putem vizualiza/repara diferite componente electronice, astfel in majoritatea cazurilor, pentru marirea obiectelor orice electronist va folosi un microscop electronic. 

Acesta este un aparat care ajuta la magnificarea obiectelor de dimensiuni pe care ochiul uman nu le poate percepe. In trecut, cand nu exista tehnologia electronica, denumirea era de microscoap optic si functiona doar cu ajutorul unor lentile de sticla. La un microscop digital, se poate beneficia de un zoom fizic facut cu ajutorul lentilelor cat si de unul digital creat de catre componenta software. 


Exemple practice pentru utilizarea acestor microscoape digitale:


Sunt multe domenii in care un astfel de aparat isi dovedeste eficacitatea, insa cel mai des, clientii Bitmi.ro il folosesc pentru repararea placilor si componentelor electronice. Un exemplu de prezentare si utilizare poate fi vazut in urmatorul videoclip postat de catre unul dintre clientii nostri:

 


Componentele importante si la ce sa fii atenti atunci cand doresti sa achizitionezi un microscop digital:


Oricare astfel de aparat are mai multe piese atat esentiale cat si de accesoriu pentru ca un electrician sau electronist sa poata finaliza orice proiect cu succes:

1) Baza microscopului: este o componenta foarte importanta deoarece aceasta ofera stabilitatea imaginilor. Recomandam alegerea unui produs cu baza de aluminiu si nu de plastic deoarece fiind mai grea, la orice atingere imaginea nu va fi miscata.
2) Sistemul vertical sau pilonul de sustinere: La fel ca si baza, recomandam sa fie din metal pentru a oferi rezistenta si stabilitate. Alege un microscop care are ajustare verticala prin cremaliera si nu cu inel. Aceasta este mult mai precisa si poate fi blocata cu usurinta. De asemenea, ai in vedere ca pilonul de sustinere sa poata fi ajustat fata-spate. Te va ajuta foarte mult la evidarea reflexiilor de pe componentele metalice, astfel vizibilitatea va fi marita. 
3) Display-ul: Contine atat partea de obiectiv ( cea care se uita la piesa ) cat si de ocular ( cea prin care vezi componentele marite ). La un microscop digital imaginea trece printr-o lentita ca apoi fie proiectata pe un senzor careo proceseaza si afiseaza pe ecran. Cu cat senzorul este mai performant cu atat imaginile obtinute sunt mai de calitate.
4) Luminile externe: In general, orice microscop digital are un inel de lumina integrat in obiectiv, insa este de preferat sa mai existe cel putin 2 de ajutor. Luminile ce pot fi reglate atat ca pozitie cat si ca intensitate ajuta la evitarea reflexiilor de pe componentele electronice cat si la o vizibilitate crescuta a mediului de lucru. 

Uite aici un videoclip in care poti vedea tot ceea ce am discutat mai sus:


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!