Invertoare CNC

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Invertoare CNC


Un invertor este un dispozitiv electric care converteste curentul continuu (DC) in curent alternativ (AC). Poate fi monofazat sau trifazat si alimenteaza sistemele si motoarele masinii. Este numit astfel deoarece convertoarele mecanice din AC la DC au fost modificate si facute sa functioneze invers si, astfel, au fost „inversate”, pentru a converti DC in AC. In magazinul nostru online poti gasi mai multe tipuri de invertoare CNC la preturi foarte avantajoase. Pentru a-ti oferi aceste produse, colaboram cu cei mai importanti producatori din domeniu, astfel incat la tine sa ajunga doar invertoare de buna calitate. Verifica oferta noastra si alege produsele potrivite nevoilor tale.


Invertoare CNC – ce sunt si cum functioneaza?
 

Motoarele instalate in plotterele de frezat si masinile de frezat si gravura sunt de obicei electrofuse-uri de inductie alimentate cu un invertor. Pentru ce este invertorul? Principiul de functionare al motorului cu inductie arata ca turatia axului in regim stationar este proportionala cu frecventa curentului de alimentare (AC), altfel ca in motoarele cu curent continuu, unde viteza de rotatie este proportionala cu tensiunea. Dupa cum se stie, frecventa alimentarii cu curent este de 50Hz si, prin urmare, viteza motorului cu inductie (cu o pereche de poli) este de aproximativ 50 rps, ceea ce da aproximativ 3000 rpm.
Daca dorim sa schimbam viteza, trebuie sa schimbam frecventa curentului de alimentare sau sa schimbam numarul de perechi de poli. Cresterea numarului de perechi de poli permite reducerea vitezei de rotatie a motorului cu inductie. Doua perechi de poli dau: 50 Hz / 2 = 25 rps = 1500 rpm, trei perechi de poli dau: 50 Hz / 3 = 16,7 rps = 1000 rpm. Cu toate acestea, in acest fel poti reduce doar viteza de rotatie, dar in trepte.
Solutia la aceasta problema este utilizarea invertorului. In primul rand, invertorul redreseaza curentul alternativ in curent continuu, apoi genereaza curent alternativ cu tensiunea si frecventa cerute de utilizator. Motorul cu inductie are caracteristici de amplitudine-frecventa constanta, adica raportul dintre frecventa si amplitudinea tensiunii de alimentare trebuie sa fie constant. Aceasta implica faptul ca, schimband viteza de rotatie a motorului cu inductie prin schimbarea frecventei, ar trebui sa schimbam si tensiunea de alimentare a motorului in mod proportional. Acesta este asa-numitul control U/f.
Exista si o alta modalitate de control al motorului cu inductie - controlul vectorial. Controlul vectorial este o metoda care implica controlul direct al orientarii vectorului campului magnetic al statorului pe baza transformarilor matematice complexe ale valorilor curentilor din fiecare infasurare individuala a motorului.
Controlul vectorial este utilizat in primul rand pentru a reduce viteza de rotatie a unui motor cu inductie. Avantajele acestui tip de control devin evidente in primul rand in situatiile in care raportul dintre viteza de rotatie si derapaj este relativ mic. In situatia in care utilizarea invertorului este conceputa pentru a creste semnificativ viteza de rotatie - peste 3000 rpm, utilizarea unui invertor vectorial nu are sens si, uneori, poate provoca chiar o deteriorare a parametrilor de actionare din cauza intarzierii in calcularea orientarii ulterioare de catre procesorul invertorului.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!